Tajni transport egzekutora Gibe: Evo gde je Šarićev saradnik završio posle zatvora u Zenici (VIDEO)

29.02.2024

12:05

0

Autor: 24sedam

Dušan Jovanović prebačen u Srbiju 25. januara

Tajni transport egzekutora Gibe: Evo gde je Šarićev saradnik završio posle zatvora u Zenici (VIDEO)
Copyright Profimedia/MUP

Dušan Jovanović Giba, osumnjičeni ubica "škaljaraca" sa Krfa i blizak saradnik narko-bosa Darka Šarića, prebačen je u okviru međunarodne policijske akcije "Vertikala" iz KPZ Zenica u Centralni zatvor u Beogradu.

Transport opasnog zatvorenika izveden je tajnim kanalom, noću, a sve su pratili specijalne policijske jedinice policije Republike Srpske. Pod velikim obezbeđenjem, dovezen je do granice gde je predat srpskoj policiji i odmah je odveden u Centralni zatvoru u Beogradu. Akcija prebacivanja je izvedena 25. januara. 

Jovanović je uhapšen sa Darkom Dulovićem u ekskluzivnom stanu u kuli "Tower" u Sarajavu. Kod sebe su imali falsifikovana dokumenta Bosne i Hercegovine. Policiji su ispričali da su došli u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme od problema koje su imali u Srbiji.

Odmah im je određen jednomesečni pritvor i poslati su u KPZ Zenica. Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo je 6. decembra 2023. podiglo optužnicu protiv ove dvojice državljana Srbije zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave. Opšinski sud u Sarajevu je pet dana kasnije potvrdio optužnicu.

Onda su osuđeni, a Jovanović je izručen Srbiji. U akciji "Vertikala" sumnji se da je sa Mikom Brašnjovićem ubija za račun "kavačkog klana". Konkretno, Gibi se stavlja na teret da je ubio "škaljarce" Alana Kožara iz Bara i Damira Hadžića iz Užica, na Krfu jula 2020. godine. 

O ulozi Gibe sa Karaburme u ubistvo na Krfu, govorilo se i na suđenju klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu u Beogradu. Okrivljeni svedok Bojan Hrvatin je rekao da je upravo Giba ubio Kožara i Hadžića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike