Pogledajte akciju "Vertikala": Ovako su pohapšeni "kavčani" zbog ubistva "škaljaraca" u Grčkoj (FOTO/VIDEO)

28.02.2024

17:04

0

Autor: 24sedam

U Srbiji uhapšena šestorica "kavčana"

Pogledajte akciju "Vertikala": Ovako su pohapšeni "kavčani" zbog ubistva "škaljaraca" u Grčkoj (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto:MUP

U međunarodnoj akciji "Vertikala" u Srbiji je uhapšeno šest osoba, koje su umešane u ubistvo četvorice "škaljaraca" u Grčkoj. 

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste pohapšeni osumnjičeni u Srbiji, pronađena je veća suma novca, nekoliko luksuznih satova, mobilni telefoni koji služe za kriptovanu komunikaciju, kao i dve falsifikovane lične isprave.

Svim uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

- Organizatori kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk. Krivična prijava pored njih obuhvata i Ratka Živkovića, Milovana Zdravkovića zvanog Teg i drugih - saopštio je načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbiji Ninoslav Cmolić.

U Španiji je uhapšen Milinko Brašnjović, glavni egzekutor klana Veljka Belivuka, dok je krivičnu prijavu dobio i Dušan Jovanović Giba, koji je od kraja 2023. KPZ Zenica. U "Vertikali", pored njih dvojice, uhapšeni su Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojnović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Nataša Dedić, Rade Stojićević i Abaz Rabin.

Svi se sumnjiče se da su učestvovali u ubistvima Alana Kožara, Damira Hodžića, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini i Krfu 2020. godine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike