Sebe zove Donom: Evo ko je Šarićev čovek, ubica "škaljaraca" u Grčkoj

28.02.2024

16:31

0

Autor: 24sedam

Dušan Jovanović Giba trenutno je u pritvoru u KPZ Zenica

Sebe zove Donom: Evo ko je Šarićev čovek, ubica "škaljaraca" u Grčkoj
Darko Šarić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Dušan Jovanović Giba, osumnjičeni za ubistvo četvorice "škaljaraca" u Grčkoj, trenutno je u pritvoru u KPZ Zenica. Za njega se zna da je u najboljim odnosima sa narkobosom Darkom Šarićem, a čak su ga saradnici Pljevljaka i skrivali. 

Ovaj plaćenik sa Karaburme uhapšen je u septembru prošle godine u kuli "Tower" u Sarajevu, gde je zajedno sa Darkom Dulovićem iznajmio ceo sprat. Posle hapšenja, Jovanović je izjavio da su došli u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme od problema u Srbiji. Prilikom hapšenja obojica su imali lažna dokumenta BiH i sada se sumnjiče za falsifikovanje dokumentacije.

MUP
Transformacija Dušana Jovanovića Gibe

 

Istražni organi u BiH verovali, međutim, verovali su da su stigli u BiH da likvidiraju inspektora koji je istraživao slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Navodno je Giba dobio 15.000 evra, od čega je 10.000 ostavio supruzi, a pet je poneo u Sarajevo.

Pre hapšenja u Sarajevu Jovanović se slobodno šetao Vrnjačkom Banjom. Navodno, bio je gost kod braće Pandrc, Miloša i Marka, inače visokopozicionirani pripadnici grupe Darka Šarića. Obojica su se teretili za skladištenje tona kokaina u Brazilu.

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin pominjao je marta 2023. u sudnici Dušana Jovanovića Gibu sa Karaburme.

- Poznajem ga iz Centralnog zatvora, a na stadionu Partizana sam ga video u društvu Marka Miljkovića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak "Dom" - ispričao je Hrvatin.

Hrvatin je objasnio da mu je Miljković ispričao da je Giba učestvovao u likvidaciji "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića, u julu 2020. 

Istovremeno, Jovanović se pominje i kao bliska osoba vođi "vračarske grupe" Nikoli Vušoviću - Džoniju, koji je u bekstvu. Zna se, takođe, da je stariji Gibin brat Vuk Jovanović teško je ranjen na Karaburmi 2022. Posle ranjavanja policija je kao opciju računala i to da je upucan kao upozorenje bratu Dušanu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike