Dulović oslobođen krivice da je auto-bombom razneo bliskog saradnika Luke Bojovića: Ko je na Autokomandi ubio Bosketa?

27.12.2022

09:45

0

Autor: 24sedam

Sudsko veće u Beogradu je jednoglasno donelo oslobađajuću presudu

Dulović oslobođen krivice da je auto-bombom razneo bliskog saradnika Luke Bojovića: Ko je na Autokomandi ubio Bosketa?
Siniša Milić Boske raznet na Autokomandi - Copyright Printscreen/Youtubr/ ALEKSANDRA SUB TO DOLLAR /Rudar7

Viši sud u Beogradu oslobodio je Darka Dulovića optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, bliskog prijatelja Luke Bojovića, na Autokomandi 2018. godine.

Duloviću se sudilo u odsustvu, a sudskom presudom ukinut mu je ranije određen pritvor i povučena poternica koja je za njim bila  raspisana.

 On se teretio da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.

Sudsko veće u Beogradu je jednoglasno donelo oslobađajuću presudu, a predsedavajući sudija Nikola Mikić je kazao sa ovakvim dokazima, koji su izneti na sudu, ništa nije dokazano.

- Nijednim izvedenim dokazom nije utvrđeno postojanje dogovora i da je Dulović unapred obećao pomoć u likvidaciji Milića, niti da je dao "reno lagunu" za izvršenje tog krivičnog dela. Taj automobil je korišćen za kupovinu nekog telefona na buvljaku, ali nije dokazano da je kupljen baš taj kojim je pokrenuta eksplozija. Nije utvrđeno ni ko su dvojica muškaraca u tim kolima, niti koji je telefon jedan od njih kupio. Nema dokaza ni kome je Dulović dao auto, niti tog vozila ima snimljenog na Autokomandi. Nije utvrđeni čak ni kako Dulović uopšte izgleda. Jedino što je utvrđeno je da je tog dana njegov automobil bio na Novom Beogradu - obrazložio je sudija Mikić.

On je naveo da nije dokazano ništa iz navoda optužnice, pa ni to da je 40 dana posle likvidacije Dulović hteo da se otarasi tog auta i proda ga u Šapcu u delove. Utvrđeno je da je vozilo bilo pod sporom i da je raniji vlasnik povukao punomoćje.

Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike