Šest meseci spremali klopku: Ovako je lociran glavni ubica klana Velje Nevolje (FOTO/VIDEO)

29.02.2024

10:33

0

Autor: 24sedam

Akcija počela posle hapšenja Dušana Jovanovića, zvanog Giba

Šest meseci spremali klopku: Ovako je lociran glavni ubica klana Velje Nevolje (FOTO/VIDEO)
Copyright MUP

Glavni egzekutor klana Veljka Belivuku lociran je u Španiji pre šest meseci. Policija je oko Milinka Mili Brašnjovića (1982) mrežu plela od septembra 2023. da bi konačno bio uhapšen preksinoć pod sumnjom da je u Grčkoj ubio četvoricu visokopozicioniranih pripadnika "škaljarskog klana".

Policija je prve podatke o Brašnjoviću dobila neposredno posle hapšenje "kavčanina" Dušana Jovanovića, zvanog Giba, koje je izvedeno upravo u septembru u elitnoj kuli "Tower" u centru Sarajeva. U tom trenutku, međutim, već uveliko su na suđenju Veljku Belivuku i njegovom klanu svedoci-okrivljeni pričali da je Brašnjović ubijen u osveti za dvostruko ubistvo na Krfu. 

Na kraju se ispostavilo da su njegovu smrt lažirali u Beogradu i da su od "škaljarskog klana" to naplatili 200.000 evra.

Printscreen/Instagram/milinkobrasnjovic
Milinko Brašnjović

 

Ali, policija nije u to poverovala pa je započeta akcija lociranja glavnog egzekutora. Ove informacije je potvrdio u MUP Republike Srpske, koji je i učestvovao u preksinoć izvedenoj međunarodnoj akciji kodnog imena "Vertikala".

Prvo je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske locirala i otkrila lažni identitet Dušana Jovanovića Gibe. odmah je alarmiran Kanton Sarajevo gde je i uhapšen, pa je protiv njega pokrenuta istraga zbog posedovanja falifikovanih dokumenata. Poslat je u pritvor u KPZ Zenica.

Tada su stigle i ključne informacije koje su pomogle u lociranju Milinka Brašnjovića.

U okviru "Vertikale" u zajedničkom radu srpske policije sa Evropolom i Evrodžastom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (42), D. J. (32), D. T. (60), V. V. (33), S. V. (38), V. M. (45), N. D. (39), R. S. (61) i A. R. (44).

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u ubistvima Alana Kožara, Damira Hadžića, Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini i na Krfu 2020. godine. Terete se i za ranjavanje Stamatovićeve supruge Mileve.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike