Zagrljaj u tišini: Roditelji ubijene Eme svedoče protiv Kecmanovića (FOTO)

22.02.2024

09:36

0

Nastavlja se parnica protiv Miljane i Vladimir Kecmanovića i njihovog sina ubice iz "Ribnikara"

Zagrljaj u tišini: Roditelji ubijene Eme svedoče protiv Kecmanovića (FOTO)
Copyright Tanjug printscreen

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se svedočenjem oštećenih nastavi suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Ispred najveće sudnice u Palati pravde okupili su se članovi porodica žrtava, ali i porodice ubijenih u masakru u Malom Orašju i Duboni. Suđenje za zločin u školi "Vladislav Ribnikar" počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodice ubijenih - Božovići, Čikići, Martinovići, Aćimovići i Vlahovići.

Tada je svedočenje započela i Nina Kobiljski čija ćerka Ema je ubijena, i trebalo bi danas da nastavi svedočenje nakon čega će pričati i njen suprug, a zatim i članovi porodica ostalih ubijenih.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni K.K. i njegovi majka Miljana i otac Vladimir. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka ubice, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Vodi se i parnični postupak koji su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije i tu tužbu su podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka tog tada ubijena. Nastavnica istorije koja je tada teško ranjena nedavno je takođe podnela tužbu protiv roditelja K.K.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike