Počinje suđenje Kecmanovićima: Pogledajte porodice ubijenih iz "Ribnikara" ispred sudnice (FOTO/VIDEO)

14.02.2024

09:59

0

Autor: 24sedam

Nastavlja se suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović

Počinje suđenje Kecmanovićima: Pogledajte porodice ubijenih iz "Ribnikara" ispred sudnice (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug

Porodica Adriane Dukić, devojčice koju je ubio Kosta K. u OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je prva podnela privatnu tužbu protiv roditelja masovnog ubice, biće saslušana danas u Višem sudu u Beogradu na novom suđenju u parničnom postupku koji je pokrenut protiv Vladimira i Miljane Kecmanovića.

U odnosu na ovu porodicu, postupak je odvojen od postupka drugih porodica žrtava koji je počeo krajem prošle godine.

Roditelji devojčice stigli su u 9.15 u zgradu Višeg suda u Beogradu, gde ispred sudnice čekaju početak ročišta. Nekoliko minuta kasnije u holu suda su se pojavili i roditelji drugih mališana koji su ubijeni u OŠ "Vladislav Ribnikar" kako bi pružiili podršku Dukićima.

 

Kako smo ranije pisali, ovo ročište se odnosi na tužbu protiv roditelja dečaka ubice, a podneli su je majka, otac, brat i sestra devojčice, žrtve pucnjave u "Ribnikaru". Oni zahtevaju naknadu nematerijalne štete zbog smrti bliske osobe, kao i straha i bola, a potražuju oko 300.000 evra.

Nakon ovog, usledio je novi zahtev, i to od 27 članova porodica ostalih žrtava. Masakr u "Ribnikaru" se dogodio 3. maja, a ubijeni su devet učenika i čuvara te škole.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike