Danas suđenje dečaku koji je pucao u "Ribnikaru" i njegovim roditeljima: Svedočiće porodica ubijene devojčice

14.02.2024

07:58

0

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, dečak učio da puca

Danas suđenje dečaku koji je pucao u "Ribnikaru" i njegovim roditeljima: Svedočiće porodica ubijene devojčice
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi parnični postupak po drugoj tužbi protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Na današnjem suđenju trebalo bi da počne saslušanje članova porodice jedne od ubijenih devojčica koji su podneli tužbu protiv porodice Kecmanović, škole u kojoj je masakr počinjen i države Srbije.

Prethodno je održano pripremno ročište na kojem su stranke u postupku iznele svoje dokazne predloge i samu tužbu. 

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbije.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskoe osobe, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

24sedam/Katarina Mihajlović Tanjug/Nemanja Jovanović
 

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodica ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike