Oprosti mi, moja Anči: Potresno svedočenje majke ubijene devojčice u "Ribnikaru" (VIDEO)

14.02.2024

12:48

0

Autor: 24sedam

Majka Adriane Dukić o drami na Slaviji

Oprosti mi, moja Anči: Potresno svedočenje majke ubijene devojčice u "Ribnikaru" (VIDEO)
Copyright Tanjug/Sava Radovnović

Biljana Paunović, majka Adriane Dukić koju je 3. maja 2023. ubio Kosta K., tokom svog potresnog svedočenja zamolila je ćerku da joj oprosti što ju je tog jutra poslala u školu.

Plačući, Biljana je pričala o tome kakva je Adriana bila i koje je imala planove. Prisetila se i kako je saznala da je ubijena i šta je u tom trenutku pomislila.

- Adriana je naše prvo dete. Kada je došla u kuću... došla je radost u našu porodicu. Anči je bila druga glava u porodici i uzor i autoritet mlađem bratu i sestri. Bila je vrlo odgovorna i zrela. Htela je da bude kardilog, da bi mogla da leči dedu. A deda joj je rekao: "Neću ja to doživeti." Eto, sada nema naše Adriane. 

Kada se dogodio taj 3. maj, priča majka, nije ni slutila da će njena Adriana biti među ubijenom decom. 

Nastavak u martu

Sledeće ročište po tužbi za nadoknadu nematerijalne štete i pretrpljenu bol koju je porodica Dukić podnela protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dečaka ubice Koste, ali i škole i države, zakazano je za 25. mart.    

- Zvala sam je više puta, ali telefon je zvonio pa odbijao vezu. Otišla sam oko 11.30 i čekala našu Adrianu da izađe i da mi se nasmeje, kako je to obično činila. Nije je bilo. Krenula sam kući, a onda me je pozvao suprug i rekao: "Nema više naše Adriane!" Vrsinula sam... Kleknula sam na Slaviji. Ne znam ko me je dovezao. Vrištala sam i plakala. Govorila sam da je strašno što smo došli u Srbiju koju je naša ćerka toliko volela i u kojoj je ubijena - izjavila je majka ubijene devojčice. 

Adrianina majka se prisetila i da ju je, upravo tog dana, ćerka molila da ne ide u školu. 

- Tog jutra je trebalo da ima kontrolni iz matematike, ali nije se dobro spremila, i molila me je da ne ide.  Ali nije ga ni dočekala, već je ubijena pre toga. Možda bi moja ćerka bila živa da je zakasnila u školu, ali smo je uvek vodili rano. Poslednji put sam je videla kada mi je mahnula ispred zgrade. Imala je roze duks tog dana. Tog jutra se blago našminkala i nasmejala jer je trebalo da se fotografišu u školi. Naša Adriana ubijena je u školskoj klupi i od nje imamo samo pernicu koja nije bila krvava. Tog Kostu nikada nije pominjala niti ga je poznavala. Svi mi koji smo tog dana izgubili decu smo doživotno mrtvi. Naš život se pretvorio u pakao - odlazak na groblje i plač. Nemam snage da se pojavim ispred te škole. Ni mlađa deca ne vole da idu u tu školu. Ako me čuje moja Adriana, želim da joj kažem da joj se izvinjavam što sam je poslala u tu školu i što smo odlučili da se vratimo u Srbiju - plačući je izjavila Biljana.

Prethodno je u procesu po privatnoj tužbi protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja ubice, i OŠ "Vladislav Ribnikar", svedočio Adrianin otac Dane Dukić. Detaljno je ispričao kako je izgledala njihova porodica do 3. maja, kada se dogodio stravični masakr, a kako nakon tog dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike