Ko su "Vandali" čiji je pripadnik hteo da ubije "škaljarca": Menjali gazde, ali su uvek bili verni samo jednom mafijaškom bosu!

17.02.2024

19:24

0

Slobodan Bojović je pripadnik navijačke frakcije "Vandal bojs", bliske Veljku Belivuku i njegovim "Principima"

Ko su "Vandali" čiji je pripadnik hteo da ubije "škaljarca": Menjali gazde, ali su uvek bili verni samo jednom mafijaškom bosu!
Ilustracija - Copyright MN Press

Slobodan Bojović (31) iz Beograda, inače pripadnik Partizanove navijačke grupe "Vandal bojs", imao je štek stan u Nikšiću, a u njemu je pronađeno oružje sa prigušivačem i mecima. U Crnu Goru je ušao sa lažnim dokumentima Slovenije, a u međuvremenu je uhapšen u Austriji i Crna gora traži njegovo izručenje zbog sumnje da je hteo da puca u pripadnika "škaljarskog klana" u Nikšiću.

Prena podacima bezbednosnih sllužbi, Slobodan Bojović je, navodno, pripadnik navijačke frakcije "Vandal bojs", bliske Veljku Belivuku i njegovim "Principima". Belivuk ih je navodno kontrolisao, a pojedinci su za njegov račun rasturali narkotike, što rade i dan danas.

Operativna saznanja policije i obaveštajnih službi govore da su neke od "Vandal bojsa" preuzeli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana". Budući da su svi oni "kavčani", došlo se do saznanja da je meta u Nikšiću trebalo da bude pripadnik rivalskog "škaljarskog klana".

Navijačka grupa "Vandal bojs" nastala je krajem februara 2001. godine u novobeogradskom Bloku 45 i bila je jedna od najvećih grupa "grobara", koja je okupljena u tom bloku. Tokom prvog sukoba među "grobarima", oni su otišli sa juga među "Zabranjene". Veoma su aktivni u novobeogradskim blokovima i na crnom spisku su navijača Crvene zvezde odavno.

Vođa "Vandal bojsa" je Aleksandar Aca Vuković koji je sigurnu smrt izbegao 23. juna 2022. godine. Na njega su napadači tada iz crnog automobila sa zatamnjenim staklima počeli da pucaju u sred bela dana u Zemunu. Zemunska policija je brzom reakcijom identifikovala napadače.

Printscreen/Facebook
Demir Jukić i Aleksandar Vuković

Veljko Belivuk posle ubistva svog dobrog prijatelja Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, preuzeo je južnu tribinu. Sukobio se ubrzo sa "Vandalima", jer se, kako je tvrdio, izdvajaju od ostatka juga.

- Pošto smo svi mi majmuni, samo ste vi Vandali pametni, da vam kažem da mi se na****** k**** svi u kompletu. Znači svi Vandali meni da p***** k****. Odakle vama ideja da se vi sami potpisujete? Znači svi idu kao Grobari jug, samo su Vandali pametni da se potpisuju. Niko ne kači sliku, samo Vandali kače sliku. Zašto biste sebi pripisali neke zasluge? E pa p**** k**** eto sad da vam kažem lepo. Ja nisam Kimi (Miloš Radisavljević prim.aut.), nisam vam ja Rade, s***** male. Sledeći put kad zakasnite ima da vas bijem sve pojedinačno. Znači da znate, sad makar završili i raščistili bilo kakav vid saradnje sa vama, završićemo ako treba, ali neće biti više po vašem - pretio je Belivuk "Vandalima" u jednom razgovoru koji je objavljen na društvenim mrežama.

Printscreen/Facebook/Aleksandar V.
Aleksandar Vuković i Veljko Belivuk

Ubrzo su se, međutim, "Vandali" nakon oštre poruke Belivuka priklonili njemu i njegovim "Principima" i tada se jugom vijorila njihova zastava, ali i zastava na kojoj je lik Demira Jukića, ubijenog navijača Partizana koji je bio član "Vandal bojsa". Štaviše, "Vandali" su počeli da se potpisuju sa "Vandal bojs - Iz Principa".

Mlađani Demir Jukić, nekadašnji pripadnik grupe "Vandal bojs" 2017. godine je teško ranjen u Novom Beogradu. Jukić je tada ranjen u stomak, a posle čak 12 operacija i komplikacija, dva meseca nakon sukoba, mladić je preminuo u avgustu 2017. godine.

Pred 166. beogradski derbi navijači Crvene zvezde parkirali su automobile na uglu ulica Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara u Novom Beogradu i njih najmanje tridesetoro je izašlo sa drvenim palicama. Oni su, prema rečima očevidaca, lupali po restoranu Staro ognjište, a kada je došla policija, napadači su već pobegli.

U martu prošle godine izbila je tuča između navijača Crvene zvezde i "Vandal bojsa" u novobeogradskom Bloku 63, a u tuči je bilo više povređenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike