Belivukov saradnik i pripadnik "Principa" ubijen greškom: Džimija usmrtio hitac u stomak!

27.01.2024

14:00

0

Timotija Stojanovića ubila dvojica sa kapuljačama, a prava meta navodno bio njegov prijatelj Marko M.

Belivukov saradnik i pripadnik "Principa" ubijen greškom: Džimija usmrtio hitac u stomak!
Timotije Stojanović Džimi i mesto njegovog ubistva - Copyright 24sedam

Saradnik Veljka Belivuka i pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi" Timotije Stojanović, poznatiji kao Džimi, ubijen je pre tačno tri godine u Starčevu kod Pančeva. Policija je posle zločina uhapsila Vladimira Jovanovića, zvanog Maradona, inače MMA borca, koji je osumnjičen za podstrekavanje na ubistvo, kao i Ivana S., Danijela K., Aleksu P., Dušana P. i Srđana K. kojima se sudi u Višem sudu u Pančevu, a presuda još nije doneta.

Oni su se, kako se navodi u optužnici, 26. i 27. januara 2021. godine u Starčevu dogovorili da ubiju Timotija Stojanovića Džimija. Sumnja se da je Jovanović podstreka oosobu, čiji identitet nije objavljen, da ubije Stojanovića, što je i učinjeno 27. januara uveče.

Žitelji Starčeva ispričali su novinarima da je ubjeni Stojanović bio pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je osnovao Belivuk.

Sumnja se da je jedan od optuženih pucao u Stojanovića i pogodio ga u stomak. Posle pucnjave, Stojanović je i dalje bio živ. Ranjenog mladića je Marko M. odmah stavio u automobil i odvezao do lekara.

Stojanović je, da podsetimo, pogođen sa više hitaca iz vatrenog oružja, a teško ranjenog ga je drugar odvezao ispred bolnice u Pančevu, gde ga je i ostavio u lokvi krvi. Uprkos naporima lekara, Stojanović je ubrzo preminuo. Policija je već posle nekoliko sati uspela da identifikuje i uhapsi napadače. MMA borac, inače, živi u Nadelskoj ulici u kojoj su se dogodili vatreni obračun i ubistvo navijača.

Ubijen greškom

Kobne večeri 27. januara 2021. godine, Stojanović je sedeo u parku u Starčevu sa prijateljem Markom M. Ispred njih dvojice pojavila su se dvojica muškaraca sa kapuljačama. Mladići su naslutili nevolju i krenuli ustanu, pa je jedan od napadača zbog toga promašio Marka i ranio Timotija u stomak. Napadači su odmah pobegli.

Maradona izrešetan ispred vrtića

Vladimir Jovanović, poznatiji kao Maradona, jeste MMA borac koji je poznat po raznim incidentima. On je pre nekoliko godina ispred vrtića "Kefalica" u Pančevu gde je ostavio dete ranjen sa više hitaca, od kojih ga je sedam pogodilo. Posle više operacija, uspeo je da preživi, a zbog napada na njega uhapšen je Beograđanin V. M.

Ranjenog momka drug Marko M., koji je, kako se pretpostavlja, i bio meta, smestio je na mesto suvozača u svoj BMW 5, a onda ga odveo do ulaza u pančevačku bolnicu, da bi zatim odvezao luksuzni automobil na drugo mesto i tamo ga spalio, verovatno da policija ne bi otkrila kome automobil pripada.

Timotije Stojanović Foto Printscreen Instagram
Timotije Stojanović Džimi

Ubijeni Timotije Stojanović imao je krivični dosije u kojem je zabeleženo nekoliko krivičnih dela, a, prema nezvaničnim informacijama, bavio se iznajmljivanjem jednog luksuznog stana sa džakuzijem po ceni od 1.100 evra.

Pripadnici Žandarmerije blokirali su posle pucnjave celo Starčevo u potrazi za svim sumnjivim osobama koje su imale informacije o ubistvu Stojanovića.

Timotije je, inače, živeo s roditeljima u Starčevu, a imao je i dve sestre koje su udate. Neko vreme radio je u Rafineriji nafte u Pančevu, a godinu dana bio je bez posla. Njegova majka jedva je smogla snage da se priseti poslednjeg trenutka sa sinom.

Odnošenje automobila u Starčevu 24sedam
Odnošenje automobila u Starčevu

- Često je izlazio uveče, pa je tako bilo i sada. Samo se pozdravio i nije rekao gde ide, kao što sam i navikla. Oko 22 sata mom zetu su javili da je upucan, pa je on javio meni. Njegovo telo zadržali su u pančevačkoj bolnici zbog obdukcije. Moj muž je trenutno u policiji. Nemam predstavu zašto mi je neko ubio sina niti znam da je imao neke probleme koji bi doveli do toga - jedva je posle zločina izgovarila neutešna majka za medije, grleći uplakanu ćerku.

Droga u stanu optuženog

Jednom od optuženih za učestvovanje u ubistvu Stojanovića, Ivanu S., stavlja se na teret da je 28. januara u svojoj kući u Starčevu držao radi dalje prodaje 204 grama marihuane koja se nalazila u ukupno četiri paketa. Ova droga nađena je prilikom pretresa njegovog stana.

Porodična kuća ubijenog mladića 24sedam
Kuća u kojoj je Timotije Stojanović živeo s roditeljima

Navijačku frakciju "Principi" formirao je vođa navijača Partizana blizak "kavačkom klanu" Veljko Belivuk, kojeg su "škaljarci" nekoliko dana ranije pokušali da ubiju na aerodromu u Tivtu. Inspektori su ispitivali da li je likvidacija u Starčevu povezana sa tim pokušajem ubistva.

Prvi put pobegli, drugi put zapucali

U optužnici se navodi da se zločin dogodio u sukobu dveju grupa mladića oko prodaje narkotika. Sve je počelo dan ranije kada je Džimijev drug Marko M. uzeo telefon od Danijela K., okrivljenog za učestvovanje u Džimijevom ubistvu, i preko njega pokušao da namami Ivana S. da dođe do okretnice u Starčevu.

Sutradan su se okrivljeni dogovorili da ubiju Marka M. Da bi ga namamili, Jovanović je naredio Danijelu K. da sa svog telefona pošalje poruku maloletnom A. L. da se nađu. Znali su da maloletnik neće doći sam, već sa njihovom metom Markom M. Maloletnik se dogovorio da se nađu kod okretnice, ali kada su Marko i grupa svedoka u slučaju, među kojima je bio i ubijeni Stojanović, došli, tu su bili samo Danije K. i Aleksa P., koji su pobegli kada su videli da je došlo više vozila. Naredni sastanak su zakazali odmah potom, uz napomenu da "ovaj put ne beže". Sačekali su ih u blizini dogovorenog mesta, i kada su videli da Marko M. i Džimi prilaze, zapucali su iz dva pištolja u njihovom pravcu.

Samo osam dana kasnije, 4. februara 2021. godine, u pet sati ujutru, više od 300 policajaca izvelo je akciju kodnog naziva "Otimač", u kojoj je razbijena kriminalna grupa Belivuka i Marka Miljkovića.

Kasnije je otkrivena klanica u Ritopeku, ili štek kuća u kojoj su se izvodille masovne likvidacije. Žrtve su tamo ubijane i raskomadane, posle čega su samlevene u mašini za mlevenje mesa i zatim bačene u Dunav. U telefonima uhapšenih nađene su fotografije mučenja i sečenja i prepiske o njihovim operacijama.

Belivuku, Miljkoviću i njihovom kriminalnog klana sudi se za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljeno držanje droge i oružja, ali i zločinačko udruživanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike