Duško Šarić traži da se brani sa slobode: Ponudio jemstvo, odluka naknadno!

02.02.2024

13:43

0

Odbrana je predložila kao garanciju da neće bežati ranije ponuđeno jemstvo u vidu nekretnine u vrednosti 800.000 evra

Duško Šarić traži da se brani sa slobode: Ponudio jemstvo, odluka naknadno!
Duško Šarić - Copyright S.S.ATAimages

AdvokatI Duška Šarića Radoslav Baćović i Dalibor Katančević predložili su danas veću Specijalnog suda u Beogradu da se Dušku Šariću, koji se predao 4. januara ukine pritvor.

Šarić je, podsetimo, optužen da je bio pripadnik kriminalne grupe koju je prema tvrdnjama tužilaštva ogranizovao iz pritvora njegov rođeni brat Darko Šarić, kao i da je bio zadužen da čuva novac i daje ga preko optuženog Aleksandra Boškovića optuženim policajcima koji su uticali da se diskredituje svedok saradnik Nebojša Joksović.

Odbrana je predložila i da veće kao garanciju da neće bežati prihvati ranije ponuđeno jemstvu u nekretnini vrednoj 800.000 evra, ali i da mu ako je neophodno, odredi dodatnu blažu meru.

- Šariću je određen pritvor i nije naveden razlog šta je to što bi mogao da preduzme da bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. On nije osuđivan, niti osumnjičen u bilo kom drugom postupku. Duško Šarić je, treba napomenuti, dobrovoljno sam došao da mu se sudi, objasnio je zbog čega nije mogao da dođe ranije - rekao je advokat Radoslav Baćović i predložio da sud prihvati jemstvo od 800.000 evra u nepokretnosti.

Advokat Dalibor Katančević, koji takođe brani Duška Šarića takođe je predložio da on bude pušten da se brani sa slobode.

- Duško Šarić, da se ne preziva Šarić ne bi bio u pritvoru, ne postoje okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu počinio krivično delo. Što se tiče opasnosti od bekstva, čovek je došao rekao "tu sam, pitajte šta treba", pri tom je ponuđeno veliko jemstvo - dodao je Katančević i dodao da ako sudsko veće smatra da uz jemstvo treba i da se izrekne mera zabrane napuštanja boravišta ili kućni pritvor, odnosno zabrana napuštanja stana, odbrana je saglasna.

Za govornicu je potom izašao Duško Šarić koji je obećao da se neće kriti i da će biti dostupan sudu ukoliko ga veće pusti iz pritvora.

- Sudija, ja dajem obećanje, nemam razlog da se krijem ili bežim, redovno ću da se odazivam svakom pozivu ukoliko me pustite. Živim sa suprugom i četvoro dece - rekao je optuženi Šarić. Advokat Bojan Ječmenica branilac Milana Vučinića, koji se predao istog dana kada i Duško Šarić, sudskom veću je izneo isti predlog, da mu bude ukinut pritvor.

On je naveo i da kao garanciju da će se redovno odazivati sudskim pozivima nude jemstvo u nepokretnosti u kojoj živi njegova porodica, u vrednosti od 300.000 evra.

Obećanje da se neće skrivati, ukoliko bude pušten, dao je i Vučinić. Postupajući tužilac usprotivio se ovim predlozima odbrane. Sudsko veće odbilo je predlog da budu pušteni iz pritvora, ali je donelo odluku da se kao osnov za pritvor ukine opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

- Tek kada to rešenje bude pravosnažno, možemo da odlučujemo o jemstvu - rekao je sudija Zoran Šešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike