Sud odbio jemstvo: Duško Šarić i Milan Vučinić ostaju u pritvoru!

05.01.2024

16:42

0

Autor: Mi. S.

Duško Šarić smešten je u istu pritvorsku jedinicu u kojoj se nalazi i njegov brat Darko Šarić

Sud odbio jemstvo: Duško Šarić i Milan Vučinić ostaju u pritvoru!
Duško Šarić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Duško Šarić, koji se juče predao srpskoj policiji saslušan je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, na okolnost pritvora koji mu je određen u julu 2022. godine. Brat Darka Šarića je, prema nezvaničnim informacijama, pred sudom izjavio da nema nameru da se skriva ili beži ukoliko bude pušten na slobodu i da će se redovno odazivati na sve pozive suda, a kao garanciju je preko advokata ponudio kuću u Beogradu vrednu 800.000 evra.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu doneo je odluku da Dušku Šariću, rođenom bratu Darka Šarića pritvor ostane na snazi.

Istu odluku, veće je donelo za optuženog Milana Vučinića, koji se juče takođe predao.

U Specijalnom sudu, koji već vodi postupak protiv kriminalne grupe koju je prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal oformio stariji brat Duška Šarića, Darko Šarić, saslušan je i Milan Vučinić koji se takođe juče predao policiji. I on je ponudio kao jemstvo nekretninu, odnosno stan koji je procenjen na 300.000 evra.

-Podsetimo, prema optužnici na kojoj su braća Šarić, Vučinić i još 12 osumnjičenih, kriminalna grupa planirala je diskreditaciju i ubistvo svedoka saradnika u drugom predmetu koji se vodio protiv Darka Šarića, Nebojše Joksovića.

ATAImages/ Antonio Ahel
Darko i Duško Šarić

Joksović je na prethodnom suđenju saslušan kao svedok i on je tada izjavio da o planiranju ubistva ne zna ništa.

Mlađi Šarić, sumnjiči se da je vodio finansije i davao novac policajcima koji su prema optužnici pokušavali da diskredituju svedoka saradnika.

Nastavak suđenja, zakazan je za 1. februar, kada bi svi optuženi trebalo da se nađu pred sudom.

Duško šarić smešten je, da podsetimo, u pritvorsku jedinicu u zgradi Specijalnog suda u kojoj se već nalazi njegov brat Darko.

Okrivljenom Dušku Šariću, kako je navedeno, na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, dok je okrivljenom Milanu Vučiniću na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo.

Protiv navedenog rešenja po kome Duško Šarić i Milan Vučinić ostaju u pritvoru dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike