Duško Šarić se predao policiji: Smešten u istu pritvorsku jedinicu gde mu je i brat!

04.01.2024

12:26 >> 13:20

0

Autor: Mi. S.

On se, kako je saopštio njegov advokat, dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije

Duško Šarić se predao policiji: Smešten u istu pritvorsku jedinicu gde mu je i brat!
Duško Šarić - Copyright S.S.ATAimages

Pljevljak Duško Šarić predao se jutros srpskoj policiji, nakon čega je sproveden u posebnu pritvorsku jedinicu. Duško je, inače, brat Darka Šarića.

ATAImages/ Antonio Ahel
Darko i Duško Šarić

Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović saopštio je da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

- Biće izveden pred sudiju za istragu, nakon čega ćemo videti kakve ćemo dalje korake preduzeti - rekao je Baćović za Vijesti.

Podsetimo, na prethodnom suđenju koje je održano 22. decembra pred Specijalnim sudom u Beogradu, Baćović je predložio sudu da Dušku Šariću meru pritvora koja mu je ranije određena ukine.

S.S.ATAimages
Duško i Darko Šarić i advokat Radosalv Baćović

- Dušku Šariću je mera pritvora određana u junu, mi predlažemo da se ukloni tačka pod kojom se smatra da će ponoviti krivično delo, a i ne navode se nikakvi zakonski razlozi u njoj, a za tačku jedan bismo ponudili jemstvo od 800.000 evra u vidu nepokretnosti u Srbiji. On nikada do sada nije osuđivan i ne postoji nijedna okolnost da bi on mogao da ponovi krivično delo - rekao je tada Baćović, ali je sudsko veće saopštilo da će o tom predlogu odlučivati tek kada on bude dostupan pravosuđu.

Duško Šarić, podsetimo, nalazi se na optužnici tužilaštva kojom se njegovom bratu Darku Šariću stavlja na teret da je planirao ubistva svedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića. Navodno, njegov brat Duško sumnjiči se da je vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

I Jokosvić je saslušan na prethodnom suđenu, kada je rekao da o planiranju likvidacije ne zna ništa.

U Posebnoj pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda boravi i Darko Šarić, koji je uhapšen 10. aprila 2022., dok je poternica za mlađim Šarićem raspisana nekoliko meseci kasnije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike