Duško prvi put pred sudijom: Mlađi Šarić progovorio o svedoku saradniku i sumnjivim ručkovima

01.02.2024

11:06

0

Šarić se predao 4. januara, a danas se izjašnjavao o optužnici

Duško prvi put pred sudijom: Mlađi Šarić progovorio o svedoku saradniku i sumnjivim ručkovima
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Duško Šarić danas je prvi put posle predaje 4. januara doveden iz pritvora pred veće Specijalnog suda u Beogradu. Brat Darka Šarića izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

- Ne priznajem navode optužnice, nisam učinio nijedno krivično delo za koje se teretim. Nisam uradio ništa protivzakonito, ne znam kako sam se našao na optužnici. Nisam član nikakve kriminalne grupe - rekao je Šarić.

Njemu se na teret stavlja da je bio član bratovljeve grupe i da je čuvao novac i raspoređivao ga za izvršenje krivičnih dela. Optužen je i da je učestvovao u pokušaju diskreditacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

- Darko mi je brat, kao što je poznato. Teretim se da sam držao neki novac za finansiranje grupe i da sam ga po nalogu brata davao Aleksandru Boškoviću, a on dalje Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću. To nije tačno. Drugo, ne zna kako sam mogao da diskreditujem svedoka saradnika kada je moj brat već bio pravosnažno osuđen - rekao je mlađi Šarić navodeći da policajcima nije plaćao nikakve ručkove niti rođendane.

- Nije istina da sam Boškoviću dao 50.000 evra i zahtevao da ih da Danilu i Milutinu. Bošković je sniman kao i ja, valjda bi postojao neki snimak. Pre nekoliko godina sam sedeo sa Boškovićem na ručku, pojavila su se dva njegova druga Danilo i Milutin. Krenula je priča i ja sam se požalio, dugo živim u Beogradu, imam četvoro dece, da sam predavao za državljanstvo Srbije više puta ali ga nikada nisam dobio. Oni su rekli "daj da vidimo gde je zapelo". Boškoviću sam dao zahtev, gde sam ga predao. Posle toga smo se videli nekoliko puta, ali niti sam im obećavao pare, niti sam im davao pare za te usluge - nastavio je sa iznošenjem odbrane.

Potom se osvrnuo na "ceduljicu koju su mu pokazali advokati a koja je navodno dokaz da je vodio evidencije o troškovima".

- To nije moj rukopis - rekao je on.

Na pitanje advokata Dalibora Katančevića da li je koristio telefon sa Skaj aplikacijom, kratko je odgovorio:

- Nikada nisam imao telefon sa Skaj aplikacijom.

Navode optužnice danas je negirao i optuženi Milan Vučinić, koji je takođe bio u bekstvu i predao se 4. januara kada i Duško Šarić.

- Nisam kriv i nikada nisam koristio telefon sa Skaj aplikacimo, nije tačno ono što se teretim po optužnici - rekao je Vučinić, optužen da je na Drinskoj regati planirao ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Joksovića, tvrdi, ne poznaje i da ne zna ništa o tom krivičnom delu.

- Supruga mi je iz tog kraja, znam gde se održava Drinska regata, ali sam samo kopnom prolazio, srpskom stranom - rekao je Vučinić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike