Pajtaš odao "štek" plaćenog ubice: Brazilci otkrili kako je lociran Geisler

23.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Skrovište Darka Geislera otkrio nekadašnji prijatelj

Pajtaš odao "štek" plaćenog ubice: Brazilci otkrili kako je lociran Geisler
Copyright Printscreen

Darka Geislera (43), nekada Nedeljkovića, samo nepunih dana pred smrt pomenuo je nekadašnji prijatelj i veruje se da je, upravo ovaj ortak, i naveo naručioce ubistva da "prečešljaju" Brazil i pronađu ga.

- Koliko znam, Gajzler je živ. Koliko mi je rečeno, krije se u Brazilu, živi normalnim životom - rekao je, navode brazilski mediji, anonimni sagovornik u crnogorskom dokumentarcu krajem 2023. za koga se samo navodi da je član frakcije u Srbiji.

Printscreen/YouTube/ Printscreen SBT News/Mup CG
Pančevac ubijen pred sinom i suprugom

- Tokom policijske istrage utvrdićemo da li je ubistvo povezano za njegovu prošlost, iz osvete. Znamo da je pucao unajmljeni ubica - detaljno je rekao šef policije Sao Paola Luiz Rikardo Lara Dijas Junior.

Ovom izjavom odmah su pali navodi pančevačkog tužilaštva. Više tužilaštvo u Podgorici, koje je i raspisalo poternicu za Pančevcem, mislilo je da je likvidan još 2015.

- Ne samo da tužilaštvo ne zna gde je srpski državljanin optužen za brutalnu likvidaciju Baranina Andrije Mrdaka 2011. ispred kapije zatvora u Spužu, već ne zna ni da li je živ - bilo je 2015. poslednja zvanična izjava iz Podgorice o Geisleru.

Nova izjava njegovog ortaka, navela je osvetnike da angažuju grupu u Brazilu i likvidiraju Pančevca.

Printscreen/ g1.globo
Ubicu snimile kamere pre napada

Za sada, Civilna policija Brazila, nema čvrste dokaze ko je ispalio šest smrtonosnih metaka u Pančevca, kog su zbog stila ubijanja prozvali "Decembarski čovek". Istraga motiva ide u dva pravca. Istražuje se da li je Geisler bio povezan sa bilo kojom kriminalnom grupom u Brazilu i da li je obavljao bilo kakvu profesionalnu aktivnost u zemlji, uprkos tome što su članovi porodice rekli da nema izvor prihoda. Prema policijskoj istrazi Geisler nije imao kriminalni dosije niti je bio u evidenciji zaposlenih.

Pod lupom istrage je i njegova prošlost, tačnije da su ubice/naručioci došli sa Balkana.

Pančevac je ubijen 5. januara u naselju Embare na obali Sao Paula. Kako se vidi na snimku sa nadzorne kamere koja je snimila napad, Geisler je vozio bicikl na kojem se sedeo i njegov sin (4), dok je na drugom biciklu bila njegova supruga.

Crnogorsko pravosuđe sumnjalo je da se Geisler, pored likvidacije Mrdaka, krije i iza ubistva Nikšićanina Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinko. On je usmrćen 15. decembra 2012. oko 23.30 u sačekuši u centru Nikšića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike