Šok otkrića o Pančevcu ubijenom u Brazilu: Stigao 2014, ni sina nije priznao! (FOTO/VIDEO)

12.01.2024

12:15

0

Autor: 24sedam

Policija utvrdila šta je Darko Geisler iz BiH stigao u Brazil

Šok otkrića o Pančevcu ubijenom u Brazilu: Stigao 2014, ni sina nije priznao! (FOTO/VIDEO)
Darko Geisler Nedeljković - Copyright Printscreen/MUP/CG

Brazilska policija rekonstruisala je šta je Darko Geisler (43), ubijen 5. januara pred sinom (4) i suprugom (34) u Sao Paulu, radio u ovoj latinoameričkoj zemlji. 

Brazilci su rekonstuisali kretanje Geislera, nekada Nedeljkovića, posle 25. decembra 2014. kada je ispred zatvora u Spužu ubio Baranina Andriju Mrdaka. Odmah po zločinu pobegao je u Bosnu i Hercegovinu. Odatle je nastavio bekstvo ka Brazilu gde je doputovao zadnjih dana 2014. Od tog trenutka nije više napuštao Brazil i Sao Paolo. Policija je utvrdila da slovenački pasoš na ime Dejana Kovača, čije je ime koristio Srbin, nema pečat za ulazak u Brazil.

Printscreen
Pančevac ubijen pred suprugom i sinom

 

Već sledeće godine upoznao je ženu pred kojom je ubijen. Sina su dobili 2019. godine. Njih dvoje su vodili diskretan i skroman način života sa novcem koji su, kako je ona izjavila policiji, slali članovi njegove porodice koji u Sloveniji imaju stolarsku radionicu.

Decembarski čovek

Crnogorsko pravosuđe sumnjalo je da se Darko Geisler krije i iza ubistva Nikšićanina Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinka. On je likvidiran 15. decembra 2012. oko 23.30 u sačekuši u centru Nikšića. Zbog ovog, ali i ubistva Mrdaka, Geisler je dobio nadimak "decembarski čovek" jer su oba zločina počinjena u decembru mesecu.

- Tokom policijske istrage utvrdićemo da li je ubistvo povezano za njegovu prošlost, iz osvete. Znamo da je pucao unajmljeni ubica - detaljno je rekao šef policije Sao Paola Luiz Rikardo Lara Dijas Junior.

Civilna policija sada istražuje da li je Geisler bio povezan sa bilo kojom kriminalnom grupom u Brazilu i da li je obavljao bilo kakvu profesionalnu aktivnost u zemlji, uprkos tome što su članovi porodice rekli da nema izvor prihoda. Prema policijskoj istrazi Geisler nije imao kriminalni dosije niti je bio u evidenciji zaposlenih. 

- Njegova porodica mu je poznajivala novac mesečno da pokrije dnevne troškove. U Brazilu je, po svemu sudeći, živeo skromno. Živeo je u stanu srednje klase, nije imao motorno vozilo, nije imao nikakav nacionalni dokument, ličnu kartu, CPF, vozačku dozvolu, pa čak ni račune otvorene u banci - objasnio je Luiz Rikardo Lara Dijas Junior.

 

 

Policija iznosi i zanimljiv detalj: u zvaničnim dokumentima Geisler se nije registrovao kao otac deteta verovatno iz straha zbog poternice Interpola.

Geislerov identitet definitivno je potvrđeno uz otiske prstiju, koji su poslati crnogorskoj zvaničnici.

Srbin je ubijen pred očima supruge i sina, pred ulazom u zgradu u kojoj je živeo u Santosu, na obali Sao Paula. Prvobitno je identifikovana kao Dejan Kovač, slovenački državljanin. Istraga civilne policije, međutim, pokazala je da je u pitanju Darko Gaisler a da je dokument sa slovenačkim identitetom ne važi od 2017.

Pančevac je preminuo preminuo u vozilu Mobilne službe za hitnu pomoć (SAMU) na putu za bolnicu u Santa Kasa de Santosu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike