Ovo su motivi ubistva Pančevca: Dva kraka istrage o likvidaciji u Brazilu (VIDEO)

13.01.2024

14:16

0

Autor: 24sedam

Traži se veza Darka Geislera i sa brazilskom mafijom

Ovo su motivi ubistva Pančevca: Dva kraka istrage o likvidaciji u Brazilu (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/SBT News

Brazilska policija je istragu o likvidaciji Pančevca Darka Geislera (43), nekada Nedeljkovića, koji je ubijen u Brazilu pred detetom (4) i suprugom, usmerila u dva pravca, pišu brazilski mediji.

Prvi motiv se traži u njegovoj prošlosti na Balkanu, odnosno u osveti za ubistvo ispred zatvora u Spužu kada je 25. decembra 2014. usmrtio Baranina Andriju Mrdaka. Crnogorski mediji su navodili da Geisler može da bude i pucač koji je likvidirao i Nikšićanina Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinka,15. decembra 2012. u centru Nikšića.

Drugi pravac istrage se kreće u njegovim poslovima u Brazilu. Civilna policija proverava i da li je ubio umešan u kriminalne poslove i da se u njima nekome zamerio. Utvrđeno je, međutim, da nema kriminalni dosije u brazilskoj policiji.

 

 

Policija, ipak, veruje da je ubijen iz osvete.

Istraga, po rečima šefa policije Sao Paola Luiza Rikarda Lara Dijasa Juniora, svakako utvrdila da je u Pančevca pucao plaćeni ubica.

Geisler je ubijen 5. januara pred sinom (4) i suprugom (34) u Sao Paulu. Ubica im je prišao kada su na biciklima hteli da uđu u dvorište zgrade u kojoj je živeo sa potrodicom. Napadač je ispalio šest metaka i pobegao. Pančevac je preminuo u vozilu Mobilne službe za hitnu pomoć (SAMU) na putu za bolnicu u Santa Kasa de Santosu.

Inače, u Brazil je, preko BiH, doputovao zadnjih dana 2014. Koristio je slovenački pasoš na ime Dejana Kovača, ali u njemu nema ulaznog pečata u Brazil. A sam pasoš je Slovenija poništila 2017.

U Brazilu su živeli od novca koja mu je mesečno slala porodica. Po svemu sudeći, živeo je skromno, u stanu srednje klase, nije imao automobil, niti nacionalni dokument Brazila ili račun u banci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike