Kontiću ponovo sude: Brutalno prebijanje ponovo u Novom Sadu pred novim većem

28.12.2023

14:53

0

Autor: 24sedam

Ivan Kontić ostaje u kućnom pritvoru

Kontiću ponovo sude: Brutalno prebijanje ponovo u Novom Sadu pred novim većem
Ivan Kontić u zatvoru - Copyright CDM/MUP Crne Gore Profimedia

Suđenje Ivanu Kontiću (33) iz Novog Sada kreće ispočetka, odlučio je Apelacioni sud nakon žalbe na presudu.

Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 13. aprila Kotić je osuđen zbog krivičnog dela teška telesna povreda i osuđen je na četiri godine zatvora, u koju se uračunava vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru i u pritvoru. Od optužbe su oslobođeni Ognjen Leđanac za učestvovanje u tuči, a Luka Vukajlović za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Istom presudom, oštećeni je sa imovinskopravnim zahtevom upućen na parnicu. Protiv prvostepene presude žalbe su blagovremeno izjavili Više javno tužilaštvo u Novom Sadu i Kontićevi branioci.

Novosadski Apelacioni sud je nakon održane sednice veća dana 22. novembra doneo rešenje kojim se usvaja žalba Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, pa se ukida presuda Višeg suda i predmet vraća na ponovno suđenje, ali pred novim većem. U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Navedenim rešenjem je produžena mera zabrane napuštanja stana Kontiću, uz primenu elektronskog nadzora, koja po ovom rešenju može trajati najduže do 22. februara 2024. godine.

Kontić (33) koji je 24. avgusta 2020. godine brutalno pretukao Miljana Mandića (31) ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, u aprilu je osuđen na četiri godine zatvora. Srpska javnost bila je svedok njegove svireposti koja je "ovekovečena" na snimku sa sigurnosnih kamera, a na kojem se vidi da iz sve snage udara mladića pesnicama u glavu, lomi mu ruke dok ovaj leži u nesvesti i davi ga.

Delo se prvo vodilo kao ubistvo u pokušaju, ali je kasnije sud utvrdio da optuženi nije imao nameru da ubije Mandića, nego mu naneo teške povrede.

Snimak zverskog prebijanja izazvao je ogromu pažnju u medijima, a za Kontićem je raspisana Interpolova poternica, jer je pobegao u Crnu Goru. Nađen je posle 16 dana provedenih u bekstvu u podgoričkom naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike