Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića: Tereti se za prebijanje i pokušaj ubistva Miljana Mandića

07.05.2021

08:22 >> 08:43

0

Autor: A.S.

Njemu je Viši sud takođe produžio pritvor do 4. juna

Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića: Tereti se za prebijanje i pokušaj ubistva Miljana Mandića
Copyright Foto: Printscreen Youtube

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv tridesetogodišnjeg Ivana Kontića koji se tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu.

Kontić je tom prilikom prebio Mandića, a optužnica je podneta Višem sudu u Novom Sadu i trenutno je u fazi potvrđivanja, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Njemu je Viši sud takođe produžio pritvor do 4. juna, dodala je Ostojin.

Protiv Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu sprovelo je istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivicna dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, nakon što je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici, dva meseca posle pokretanja postupka.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Pročitajte još:

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane, pišu Novosti.

Negova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, na kome se vidi prebijanje muškarca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike