"Snimak je montiran": Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za pokušaj ubistva u Novom Sadu

22.12.2022

21:08

0

U sudnici reprodukovani video snimci na kojima se vidi prebijanje Miljana Mandića

"Snimak je montiran": Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za pokušaj ubistva u Novom Sadu
Ivan Kontić u zatvoru - Copyright CDM/MUP Crne Gore Profimedia

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je danas suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića, Ognjenu Leđancu i Luki Vukajloviću iz Novog Sada okrivljenima za pokušaj ubistva, učestvovanje u tuči i pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela ispred kladionice u Novom Sadu, u avgustu 2020. godine.

Na današnjem glavnom pretresu reprodukovani su snimci sa lica mesta na kojima se jasno vidi sam čin prebijanja oštećenog.

Prvookrivljeni Ivan Kontić je u više navrata tokom gledanja snimaka prokomentarisao da je oštećeni dao lažan iskaz, kao i da je snimak montiran.

Oštećeni Miljan Mandić je prisustvovao pretresu i bio je vidno uznemiren prilikom prikazivanja snimaka.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović odbila je predlog odbrane okrivljenog Ivana Kontića za ukidanje pritvora ili zamene za blažu meru, uprkos jemstvu od 700.000 evra koje je ponudila branilac okrivljenog advokat Zora Dobričanin Nikodinović kao garanciju da će njen branjenik biti dostupan sudu.

Foto: Twitter/ Printscreen
Prebijanje Miljana Mandića snimile kamere

Prema navodima optužnice koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić, Ivanu Kontiću na teret se stavlja da je 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, ispred kladionice, sa više udaraca pesnicom u glavu pokušao da liši života oštećenog Miljana Mandića iz Beograda.

Dok je ležao onesvešćen na betonu, lomio ruke što se jasno vidi na snimku koji je kružio društvenim mrežama i portalima.

Ognjenu Lejdancu na teret se stavlja učestvovanje u tuči, a Luki Vukajloviću pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Naredno ročište je zakazano za 24. januar 2023. godine, kada se očekuje i ispitivanje veštaka za sudsku medicinu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike