Sudija odbila predloge odbrane za ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe: Evo šta se danas dešavalo na suđenju

24.11.2023

20:05

0

Suđenje se nastavlja 11. decembra i zakazano je za četiri dana te radne nedelje, za kad će biti pozvano više svedoka, među kojima je i oštećeni I.S.

Sudija odbila predloge odbrane za ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe: Evo šta se danas dešavalo na suđenju
velja miljkovic ubistvo copy - Copyright Profimedia/Printscreen

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je predloge nekoliko branilaca da se trojici optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ukine pritvor.

Odbijeni su predlozi branilaca Alekse Stošića, Vladimira Greka i Milovana Tadića.

Suđenje se nastavlja 11. decembra i zakazano je za četiri dana te radne nedelje, za kad će biti pozvano više svedoka, među kojima je i oštećeni I.S.

Pripadnici ove grupe terete se da su I.S. držali u prostorijama na stadionu FK Partizan gde su ga mučili i silovali. U nastavku suđenja preslušano je nekoliko audio snimaka policije, a na jednom od njih se čuje kako Belivuk priča preko telefona Vladimira Greka.

Na snimku se čuje kako Belivuk priča sa nekoliko muškaraca i navodi da je spojio oca nestalog mladića Strahinje sa novinarima jer, kako tvrdi, policija ne želi da se bavi njegovim nestankom.

Najverovatnije je reč o Strahinji Markoviću koji se od 2020. godine vodi kao nestao. Njegov otac je u jednom trenutku rekao da je Strahinja priveden, a da je onda odjednom nestao.

24sedam
 

Na snimku se čuje Belivuk koji kaže i da je ocu momka rekao da oni rade sve da saznaju šta se desilo sa njegovim sinom, a da je policija, kako dalje tvrdi, jasno rekla da ne želi da se bavi tim slučajem.

Belivuk je zatim izašao za govornicu i rekao da to jeste njegov glas na snimku, kao i da se tim snimkom dokazuje da "on nije monstrum" nego da pokušava da nađe momka ''koji je nestao u 29. novembru''.

Tvrdi i da se snimkom dokazuje da on ne drži policiju pod "šapom".

Grekovo kodno ime za tajno prisluškivanje i praćenje kod policije je bilo "Češalj 3".

Pošto je na suđenju prethodno ispitan svedok, advokat Nikola Jerković stavio je primedbu na njegov iskaz, navodeći da je u suprotnosti sa iskazima okrivljenih-saradnika, Srđana Lalića i Bojana Hrvatina.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Jerković je rekao i da je svedok danas objasnio da kada se ugasi nečiji nalog na "Sky" aplikaciji, telefon na kojem je bila instalirana aplikacija se vraća na fabrička podešavanja, te policija nije mogla da nađe telefone sa tom aplikacijom kod pripadnika ove grupe.

Belivuk je zatim naveo da je njegov iskaz sve osim jasan ili precizan, i dodao da se Ilija K. kao što su pričali i okrivljeni-saradnici, samo seća da su Belivuk, Miljković i Lalić koristili telefone sa tom aplikacijom, i seća se samo njihovih nadimaka na toj aplikaciji.

Glavna primedba, kako je kazao Belivuk, odnosi se na sudiju, navodeći da ona treba da sudi po zakonu, a ne da podržava tužilaštvo, aludirajući da sudija sugestivnim pitanjima želi da poklopi iskaz današnjeg svedoka sa iskazima okrivljenih-saradnika.

Foto: 24sedam/Pink/Printscreen
 

Miljković tvrdi da iskaz Ilije K. nije saglasan sa Lalićevim iskazom, kao i da je okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin kazao da su pripremali krivična dela kod Ilije K. dok je on to danas negirao.

Takođe, kako navodi Miljković, Lalić je ranije rekao da su SIM kartice u tim telefonima kandaske, dok je Ilija K. danas rekao da su američke.

Istakao je i da je Lalić ispričao kako je obmanuo "Skaj" korisničku podršku i tako našao Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, nakon čega su oni ubijeni.

I optuženi Miloš Budmir je stavio primedbu na iskaz svedoka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike