Smrtni slučaj odložio suđenje Belivukovom klanu!

23.11.2023

14:59

0

Autor: Mi. S.

Suđenje zloglasnom klanu odloženo je zbog smrtnog slučaja u porodici jednog člana sudskog veća

Smrtni slučaj odložio suđenje Belivukovom klanu!
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koje je danas u 14.30 sati trebalo da bude nastavljeno saslušanjem dvojice svedoka, iznenada je odloženo zbog smrtnog slučaja jednog od troje članova sudskog veća. Sudija Vinka Beraha saopštila je da će suđenje biti nastavljeno sutra.

- Uprava okružnog zatvora je obaveštena da optužene ne dovode na glavni pretres jer je član veća odsutan zbog smrtnog slučaja u porodici člana veća Vladimira Duruza - saopštila je sudija.

Optuženi koji borave u pritvoru, među kojima su i dvojica prvooptuženih danas nisu dovedeni u sudnicu, već su u njoj bili samo oni koji se brane sa slobode. Inače, danas je bilo planirano da kao svedoci budu saslušani Igor Kovačević, koji je zajedno sa svedokom saradnikom Srđanom Lalićem pripadnicima kriminalne grupe obezbeđivao "Skaj" telefone za tajnu komunikaciju, kao i Igor Arizanović. Obojica su danas došla u sud.

Kovačević, koji je inače sin Zorana Kovačevića Koče, bivšeg boksera Partizana koji je ubijen u Beogradu 1998. tokom saslušanja u tužilaštvu navodno je priznao da je na dan kada su uhapšeni Belivuk i ostali pripadnici njegove kriminalne grupe, 4. februara 2021. "jednim klikom spržio njihove telefone", verujući da je tako uništio sav sadržaj koji je bio na njima. Drugi svedok, Arizanović, pominjan je pred sudom tokom svedočenja o ubistvu Zdravka Radojevića.

Kriminalna grupa, podsetimo, optužena je za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Sudija Vinka Beraha Kovačeviću je saopštila da on sutra dođe u sud, a Arizanović 11. decembra u 14.30 sati.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike