Rešetanje u Specijalnom sudu: Belivukov klan pritisnuo Kočinog sina, njemu se slošilo

24.11.2023

16:45

0

Autor: 24sedam

Sin pokojnog Zoran Kovačevića Koče odgovarao na pitanja optuženih

Rešetanje u Specijalnom sudu: Belivukov klan pritisnuo Kočinog sina, njemu se slošilo
velja miljkovic ubistvo copy - Copyright Profimedia/Printscreen

Na današnjem suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, svedok Ilija Kovačević, sin pokojnog Zoran Kovačevića Koče, objasnio je kako je toj grupi servisirao telefone sa kriptovanom aplikacijom "Sky" i kako ih je ugasio nakon njihovog hapšenja.

Svedok je, u Specijalnom sudu u Beogradu, kazao da je za hapšenje pripadnika ove grupe video u medijima, nakon čega je ugasio sve njihove "Sky" naloge. Na pitanje advokata odbrane precizirao je da ne zna koliko ih je tada "spržio", ali zna da ih je bilo više.

Kovačević je odgovarajući na pitanja Miljkovića rekao da nije dužan novac Srđanu Laliću, koji je u ovom postupku okrivljeni-saradnik. Pitao ga je, između ostalog, i koliko dugo poznaje Lalića:

- Lalića poznajem dugo jer smo odrasli u istom kraju, dok sam Miljkovića i Belivuka upoznao na stadionu 2020. godine.

U jednom trenutku Miljković je upitao:

- Hoćete pauzu, on će da se sruši.

- Dobro sam i neću se srušiti - Ilija K rekao da je  dok je sve vreme teško disao.

Na pitanje da li je nekad hapšen, Kovačević je rekao da jeste u maju 2021. zbog aplikacije "Sky" na šta ga je Miljković pitao za pištolje, a svedok je odgovorio da je to bio pištolj njegove majke. Pričajući o drugom okrivljenom-saradniku Bojanu Hrvatinu, svedok je rekao da je možda bio kod njega da bi servisirao telefon, jer je radio od kuće servisiranje.

Kovačević je rekao i da su Belivuk i Miljković bili jednom kod njega, ali su imali crne maske zbog korona pandemije. S obzirom da je svedok objasnio da nakon što ugasi, odnosno kako je kazao, "sprži" nalog, telefon se vraća na fabrička podešavanja, Miljković se zapitao kako je tužilac mogao da utvrdi da su ti telefoni imali instaliranu tu aplikaciju. Svedok je ispričao da je bilo slušajeva da je "spržio" naloge, jer mu je Miljković ili neko drugi od pripadnika grupe rekao da to učini, ali je precizirao da ne može da ugasi nalog osobe koja nije njegov klijent. Pošto je sudija nekoliko puta nakon Miljkovića postavila svedoku pitanje, Miljković je sudiju pitao:

- Sudija, hoćete da se vratim na mesto? Meni se ne sviđaju pitanja koja Vi postavljate.

Nakon Miljkovića, svedoku je nekoliko pitanja postavio i Belivuk, a odgovarajući na pitanja sin pokojnog Zoran Kovačevića Koče je rekao da kao agent za prodaju te aplikacije ne može da gleda poruke klijenata. Pojasnio je i da je imena nekoliko pripadnika ove grupe na toj aplikaciji znao, jer su se oni međusobno uživo zvali po tim nadimcima.

Tužilac je zatim upitao svedoka, s ozbirom da je ispričao da se na toj apliakciji često mogao menjati nadimak, da li se nalog plaća putem PIN koda ili preko tog nadimka, na šta je Kovačević rekao da se sve radilo preko PIN-a, a ne preko nadimka. Ispričao je da su u te telefone najčešće stavljane obične kartice američke telekomunikacione mreže, a aplikacija se uglavnom plaćala kriptovalutama. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike