“Našli smo kožnog”: Ovako su “kavčani” preko svog Trojanskog konja locirali, pa ubili opasnog suparnika i obezglavili “škaljarski klan”!

17.02.2023

19:50

0

Šarić i Zvicer su za likvidaciju Kožara dali 1,4 miliona evra, odnosno po 700.000 evra

“Našli smo kožnog”: Ovako su “kavčani” preko svog Trojanskog konja locirali, pa ubili opasnog suparnika i obezglavili “škaljarski klan”!
Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni u Grčkoj - Copyright Foto: In4s

U Specjalnom sudu u ponedeljak počinje novo suđenje Pljevljaku Darku Šariću na osnovu optužbe da je, boraveći u pritvorskoj jedinici ovog suda, preko skaj aplikacije formirao kriminalnu grupu koja je nastavila da se bavi najtežim krivičnim delima, uključujući i teško ubistvo.

Na osnovu podataka sa skaja, Šarić je bio na vezi sa odbeglim vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom sa kojim je, kako se sumnja, organizovao i finansirao ubistvo jednog od vođa suparničkog “škaljarskog klana” Alana Kožara na Krfu u leto 2020. godine.

Kao što možemo gledati u najboljim svetskim krimi serijama, skaj aplikacija razotkrila je neverovatnu ubilačku mašineriju “kavčana” koji su na osnovu samo jednog detalja sa fotografije mogli otkriti gde se nalazi osoba sa njihovog spiska za likvidacije.

24sedam/Katarina Mihajlović
Darko Šarić kratko boravio u kućnom pritvoru

Alan Kožar bio je vođa “škaljaraca” u Baru, i u svetu podzemlja bio je veoma poštovan jer je brinuo o svojim pripadnicima. Kada bi neko od njegovih ljudi bio uhapšen, Kožar je bez reči odlazio u porodici i ostavljao novac, a kad bi upali u neki problem, to je za njih on rešavao.

On se 2020. godine našao na policijskoj poternici, a Zvicer je krenuo da ga goni nakon što je na njega izvršen neuspeli atentat u Ukrajini.

Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu/detective-info.com.ua
Radoje Zvicer preživeo atentat u Ukrajini

Da bi locirali Kožara, “kavčani” su upotrebili svog Trojanskog konja Ratka Živkovića zvanog Zemo, čoveka koji je uspeo da se kao Zvicerova krtica infiltrira u “škaljarski klan” koji dugo nije sumnjao za koga on radi.

Treba pomenuti i svedočenje Srđana Lalića, okrivljenog svedoka u slučaju Belivuk i Miljković, koji je u sudu naveo da je oktobra 2020. godine Zemo navukao Adisa Spahića i Damira Hodžića da se sa njima vidi, posle čega su ih, prema optužnici crnogorskog tužilaštva, Veljko i Marko likvidirali, a tada su oteli i Mila Radulovića zvanog Kapetan, a kad su iz njegovog skaj telefona otkrili određene informacije, posle su i njega ubili.

Trojanski konj Zemo

Zemo je, kako piše u izveštaju sačinjenom na osnovu skaja, bio u dnevnom kontaktu sa Kožarom, ali nije znao gde se nalazi.

Plan je bio da saznaju sve o njemu - šta jede, gde i šta pije, u kojoj teretani trenira. Živkovićeva uloga bila je da ga po svaku cenu natera da mu šalje svoje fotografije, koje će „kavčani“ potom iskoristiti da ga lociraju i organizuju ubistvo. 

Živković se dve nedelje dopisivao s Kožarom. Za to vreme uspeo je da ga natera da mu pošalje fotografije vile u kojoj je boravio i motora. Saznali su da je nedavno došao u Grčku, kao i da ide na plažu.

- Slabo spavam. Izgoreo juče od sunca, pa se budio, navodno je 26. juna 2020. Kožar napisao Živkoviću, koji ga je potom posavetovao:

Namaži se jogurtom, brate

„Uzmi, brate, jogurt. Kažu da je dobar, pa se namaži”.

 Kožar je potom poslao ključnu fotografiju na kojoj se vidi kako sedi u restoranu u mestu Perama i pije pivo, a zatim se pokreće “kavačka” mašinerija, koja je imala posebnu ekipu da preko interneta pronalazi i najmanje detalje sa fotografija.

Foto: Printskrin/Jutjub
Vila na Krfu ispred koje je ubijen Kožar

Informacija je ubrzo prosleđena Veljku Belivuku, koji je sa svojom ekipom otišao u Grčku.

Belivuk i još jedan saradnik uspeli su da pronađenu mesto gde je Kožar iznajmljivao motor na Krfu, kao i restoran koji je posetio i vilu u kojoj je boravio, analizirajući bazen u dvorištu.

Potom se, navodi se u izveštaju, oglasio i Darko Šarić i poruku najverovatnije uputio Belivuku:

- U, brate, svaka čast, još to da nam upali i to je to. Uh, kako si me obradovao. Sjećaš se kad smo pisali da će se ta budala opustiti posle nekoliko mjeseci, odgovorio je Šarić.

Kožar je zajedno sa Damirom Hadžićem 23. jula 2020. ubijen ispred vile dok se vraćao s plaže.

 Policija je na mestu zločina pronašla više od 30 čaura. Kako se sumnja, Šarić i Zvicer su za likvidaciju dali 1,4 miliona evra, odnosno po 700.000 evra.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike