Potresno svedočenje na suđenju "ocu iz pakla": Žrtva torture opisala devojčicu, cela sudnica plakala

07.11.2023

14:10

0

Autor: 24sedam

Suđenje Urošu Pašajliću, optuženom za zlostavljanje i zanemarivanje osmogodišnje ćerke koju je držao zaključanu u stanu na Zvezdari, kao i za porodično nasilje, nastavljeno je u Prvom sudu

Potresno svedočenje na suđenju "ocu iz pakla": Žrtva torture opisala devojčicu, cela sudnica plakala
Uroš Pašajlić ćerku držao zatočenu u kući - Copyright Instagram_uroshmx

Suđenje Urošu Pašajliću, optuženom za zlostavljanje i zanemarivanje osmogodišnje ćerke koju je držao zaključanu u stanu na Zvezdari, kao i za porodično nasilje, nastavljeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Na današnjem ročištu saslušana je njegova vanbračna supruga Ivana L, nakon čije prijave se otkrio ceo slučaj, a njeno emotivno svedočenje potreslo je sve u sudnici.

Žrtva je ispričala sve o odnosu sa optuženim, ali i kakvo je nasilje pretrpela. Ispričala je šta se dogodilo neposredno posle proslave firme koju je imala, odnosno kroz kakav pakao je prošla narednog dana.

24sedam/Katarina Mihajlović
Višemesečna tortura u stanu

- Sutradan nakon proslave je krenuo sa vređanjem da sam ku'va, da se ku'vam po žurkama, rekao da će da pobije celu porodicu, a zatim me je udario glavom u nos i tada mi je polomio deo zuba - počela je žrtva i nastavila:

- Rekao je da zna gde mi žive ćerka i majka, šmrkao je kokain i pio… Potom je nastavio da me vređa, govorio da nisam normalna, da sam veštica, da je sve uložio u mene. A za Uroša sam dizala kredite koje i dalje otplaćujem. Lupao mi je po stanu, udarao u vrata, vrata od ormara je razvalio pa su mi dobrodošla da podupirem u svojoj sobi jer sam se plašila. Odlučila sam da prestane da pričam sa njim da ga ne bih izazivala i da izvučem živu glavu. Nasmrt sam se uplašila.

Tortura u stanu

Njoj je sve vreme drhtao glas, tresla se od straha tokom svedočenja.

- Htela sam da izađem, uhvatila sam kvaku, a on se grohotom nasmejao i rekao: Je l misliš da ćeš tako lako da odeš? - ispričala je žrtva.

Ona je potom izvadila telefon i pokazala fotografije razlupanih vrata.

- Krenula sam u toalet, gurao se sa mnom da uđe, odgurnuo me je i zalupio vrata i pesnicom udario u vrata pored mene. Ukočila sam se od straha, bacao je stvari po stanu i govorio da sam veštica i ku'va. Plašila sam se da bilo koga pozovem, da me ne ubije - rekla je ona.

Ispričala je kako je uveče otišla u sobu i vrata zaglavila slomljenim vratima od ormara. Drugog dana je drugarici počela da šalje poruke.

24sedam/Goran Sivački
Dovođenje optuženog na suđenje

- Rekao je da je zbog mene zanemario dete, ja sam rekla da sam ga pitala da ona živi sa nama. Počela sam da pričam s njim da bih shvatila šta je s detetom. Rekao je da joj nekoliko dana nije nosio hranu. Ja sam to napisala Lidiji. U petak me je pitao da mu kupim cigare, rekla sam da hoću kad završim s poslom. Pre toga sam spakovala ranac i izbacila kroz prozor. Otišla sam u policiju - rekla je ona.

Istakla je da se plašila da će je ubiti.

Strahovala za život

- Lidija je htela da prijavi policiji, molila sam da to ne radi jer sam se plašila da će me ubiti. Pitala je da li mogu da izađem, rekla sam da ne jer sam na trećem spratu. Postojao je jedan ključ, ne znam gde je bio, mislim da je kod njega. Nisam mogla da izađem. Rekao je da ću da izađem preko njega mrtvog. Govorio je da treba da budem u izolaciji, da sredim misli i da sam psihotična. Drugarica me je savetovala da pre nego što pobegnem proverim šta je sa detetom, jer ja ću otići, a šta će biti s ćerkom? - ispričala je žrtva.

Kako je Ivana L. ispričala, mislila je da Uroš ne zna šta priča jer se "izdrogirao i pokušavao da manipuliše".

Medo, medo... A trenerka je pala

- Razmišljala sam kako ću da proverim to što je rekao za devojčicu. Kada sam uveče izašla da mu kupim cigare, uzela sam ranac i otišla u policijsku stanicu 29. novembar, gde su mi rekli da nisu nadležni i uputili me na Belu kuću. Kada sam ispričala policajcima sve, ujutru smo se uputili na Zvezdaru i pošto nisam znala adresu, dostavila sam im isečak sa računa za struju. Policajci su se popeli jedan drugom na rame i ništa nisu videli, pa su me napali i pitali da li sam sigurna da je dete unutra i da li je možda neki drugi stan. Počela sam da plačem da otvore vrata i da, ako unutra nije dete, neka mene krivično godne. Kada smo došli do stana nije bilo kvake, nisu znali kako da uđu, pa je lisicama otvorio vrata. Kada su otvorili vrata, prekoputa su bila druga vrata zatvorena, sa ključem sa spoljašnje strane. Kada su ih otvorili, videla sam devojčicu kako viri iz kade i počela da je dozivam: Medo, medo… Pogledala me i raširila ruke prema meni. Kada sam je podigla, pala joj je trenerka i onda sam videla da je skroz mršava - kazala je Ivana L.

Kako je opisala, oko devojčice je bilo đubreta, ličilo je na otpad.

- Užasno je smrdelo, vrtelo mi se u glavi, inspektorka mi je rekla da uzmem dete, a ja sam počela da plačem i da se gušim, delovalo mi je da ću da padnem u nesvest. Kada je došla Hitna pomoć, odvela sam je do kola, a kada sam je predala, pala sam i počela da plačem. Krivila sam sebe, tražila mi je hranu… Ispred WC je bila kesa korn fleksa, koji sam joj kupila - ispričala je Ivana L.

Na pitanje advokata oštećene devojčice da li može da napravi paralelu kako je devojčica izgledala kada ju je ranije viđela i kada je videla tog dana, svedokinja je tada odgovorila da je 2020. godine bila tri nedelje kod nje u stanu sa Uroševom sestrom iz Nemačke. Devojčica je tada, kako je rekla, govorila, za razliku od onog puta kada je pronađena u stanu.

Ivana L. je inače u međuvremenu promenila prezime i sada je Ivana Ž.

U jednom trenutku sudija je pitao optuženog Uroša Pašajlića da li ima pitanja za oštećenu, on je odgovorio da ima:

- Da li sam zaslužio ovako nešto, da me u medijima predstavljaju kao monstruma i zašto ne govoriš istinu?

Reakcije iz klupe za optuženog

Sudija je odbio ovo pitanje. Tokom njenog svedočenja Pašajlić je coktao, odmahivao glavom i krstio se.

Na pitanje advokata optuženog da li je Ivana nakon firmine proslave konzumirala alkohol i narkotike, ona je odgovorila:

- Bila sam pripita nakon žurke, a na parkingu sam povukla dve linije kokaina, zbog čega mi je bilo muka i povraćala sam.

24sedam/Katarina Mihajlović
Zgrada u kojoj je stan na Mirijevu

Tužiteljka Prvog OJT je zatražila suočavanje između Ivane i Uroša, o čemu će sudija odlučiti na sledećem ročištu koje je zakazano za 11. decembar, kada će i svedočiti Jasmina Rakić, inspektorka PS Palilula.

Za slučaj koji je potresao javnost u Srbiji saznalo se u martu, kada je policija provalila u Pašajlićev stan, nakon što je njegova bivša partnerka prijavila u policiji da ju je maltretirao i da u stanu drži zarobljeno dete, koje jedva hrani.

Prizori su bili potresni, a devojčica koja ima osam godina, jedva da je bila živa, bila je neuhranjena i dosta je fizički zaostajala za decom njenih godina. Ona je odnedavno u hraniteljskoj porodici, a sada se čeka početak procesa protiv oca monstruma.

Osumnjičeni je od hapšenja u pritvoru, a za njim je bila raspisana potraga jer je, kada se saznalo za ceo slučaj, nestao, ali je ubrzo pronađen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike