"Ja je nisam zaključao u kupatilu, bila je sama pet dana u stanu": Otac iz pakla izneo odbranu, a o ćerki nije hteo da govori

05.10.2023

15:44

0

"Osećam veliku krivicu zbog moje ćerke, zbog toga što sam dozvolio da upadne u takvo stanje", rekao je Uroš Pašajlić

"Ja je nisam zaključao u kupatilu, bila je sama pet dana u stanu":  Otac iz pakla izneo odbranu, a o ćerki nije hteo da govori
Uroš Pašajlić - Copyright MUP

Uroš Pašajlić koji je optužen da je osmogodišnju ćerku držao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane i vode, dok je on sa novom partnerkom živeo u Borči danas je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu prvi put javno izjavio da oseća krivicu zbog stanja u kom je dete pronađeno, tvrdeći da je devojčicu ostavio bez nadzora "samo" pet dana.

- Osećam veliku krivicu zbog moje ćerke, zbog toga što sam dozvolio da upadne u takvo stanje - rekao je Pašajlić pred sudom.

On je pokušao da se opravda time što je, kako navodi, koristio opijate.

- Upao sam u stanje da ne mogu da se brinem o svojoj ćerki. Osećam veliku krivicu što sam bio pod dejstvom opijata, alkohola i droge i što sam dozvoljavao ljudima da manipulišu sa mnom - rekao je on.

Pašajlić je izjavio da nije tačno da je devojčicu zaključao u kupatilu.

Izazovno obučena

- Ja je nisam zaključao u kupatilu. Bila je sama pet dana u stanu, ja sam izašao iz stana 19. marta i ostavio je samu. Nisam se vraćao - rekao je otac iz pakla.

Devojčica je, da podsetimo, u jezivom stanju, u kadi, pronađena 24. marta. On se i danas, kao i na prvom ročištu izjasnio da ne priznaje krivično delo u odnosu na partnerku Ivanu. L. koja je policiji prijavila da je i nju držao zatočenu u stanu u Borči i da je tukao.

On je naveo da je na dan kada je devojčicu ostavio u stanu, otišao kod devojke kao i da se ona spremala za proslavu firme.

- Te večeri pred proslavu obukla se izazovno, imala je mrežaste čarape, kratku suknjicu,  jaku šminku i kondom u torbi. Od mene je tražila drogu da ponese na žurku i ja sam joj dao - ispričao je on navodeći da je i on te večeri konzumirao kokain i da je u neko doba večeri Ivani poslao poruku, na koju mu je ona odgovorila da je ostavi na miru i da je pusti da živi svoj život i da se provodi.

Kako tvrdi, oko pola 2, međutim, ona ga je pozvala da dođe po nju i da su nastavili zajedno da piju i da se drogiraju.

- Te noći ona je bila agresivna i sa mojim prijateljem koji je bio sa nama je pričala o poslu, što je mene ponižavalo, jer sam pola godine ranije dobio otkaz. Sumnjao sam da me vara jer sam video ceduljicu sa muškim brojem i imenom, pitao sam je kada smo došli kući, ali je ona to negirala - rekao je on i priznao da je te noći njoj polomio šminku kako bi joj se osvetio "jer se šminka za drugog muškarca".

Odbio da odgovara na pitanja o detetu

- Nisam je tukao, ona je mene tukla i udarala, u petak 24. marta me je udarila pesnicom u glavu i ja sam refleksno zamahnuo glavom i ne mogu da se setim da li sam i ja možda nju tako udario - ispričao je u odbrani Pašajlić i dodao da je Ivanu nazivao vešticom "jer se ona bavila belom i crnom magijom, bila u sekti".

- Ja sam se nje plašio - rekao je u odbrani otac iz pakla.

Za stanje u kom je zatečena u stanu u Mirijevu njegova ćerka, okrivio je Ivanu L.

- Govorio sam joj da je ona kriva što je moja ćerka onemoćala jer joj zbog nje nisam nosio hranu, nisam bio sposoban - naveo je optuženi u odbrani.

Na pitanja o detetu, Pašajlić nije želeo da odgovara. On je, da podsetimo, uhapšen 28. marta i od tada je u pritvoru. Danas je u pratnji zatvorskog stražara, u roze majici i farmerkama, sa lisicama na rukama sproveden u sudnicu.

Za stravičan slučaj zanemarivanja deteta saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka Ivana L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede" Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutim, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike