Priznao da je držao ćerkicu zatočenu u stanu: Otac monstrum iz Mirijeva u četvrtak iznosi odbranu

03.10.2023

12:10

0

Pašajlić je pokušao da zapuštanje deteta, koje je policija pronašla u kadi stana, potpuno neuhranjeno, opravda korišćenjem narkotika koji su mu "pomutili svest"

Priznao da je držao ćerkicu zatočenu u stanu: Otac monstrum iz Mirijeva u četvrtak iznosi odbranu
Uroš Pašajlić - Copyright MUP

Uroš Pašajlić koji je optužen da je osmogodišnju ćerku ostavljao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane i vode, dok je on sa novom partnerkom živeo u Borči u četvrtak bi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu prvi put javno trebalo da iznese odbranu na optužbe.

Podsetimo, on se na prethodnom suđenju izjasnio samo da priznaje krivično delo u odnosu na ćerku, ali je odbacio optužbe partnerke I. L. da je i nju držao zatočenu u stanu u Borči i da je tukao.

- Što se tiče ćerke, priznajem. Ovo u vezi I. L. ne priznajem - rekao je kratko 8. septembra pred sudom.

Pašajlić je pokušao i da zapuštanje deteta, koje je policija pronašla u kadi stana, potpuno neuhranjeno, opravda korišćenjem narkotika koji su mu "pomutili svest".

Inače, njegov branilac je tada sudu dostavio i dokumentaciju iz Centra za socijalni rad u kojoj se navodi da se on odriče roditeljskog prava nad devojčicom.

Facebook/Facebook/Urosh
 

Podsetimo, Pašajlić je uhapšen 28. marta i od tada je u pritvoru.

Za stravičan slučaj zanemarivanja deteta saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutim, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu. Nažalost, to se ispostavilo kao tačno - podseća izvor.

Policijska službenica koja je odmah otišla u stan u Mirijevu po prijavi I. L. u svom svedočenju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, opisala je u kakvom je stanju zatekla devojčicu.

Ustupljena fotografija
 

- Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se promolila devojčica koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu sa kapuljačom, donji deo trenerke, odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava. U kadi nije bilo posteljine, ležala je na nekoj krpi - izjavila je navodno policajka.

Policija je odmah raspisala potragu za Urošem Pašajlićem, ali se on uspešno skrivao četiri dana. Pronađen je i uhapšen u stanu svog prijatelja na Karaburmi.

Inace, kako je Kurir pisao, kada je priveden na saslušanje u tužilaštvo, Pašajlić uopšte nije pitao za svoju ćerku niti njeno zdravstveno stanje.

Tužilaštvo je u optužnici sudu predložilo da Uroša Pašajlica za svako krivično delo osudi na maksimalnu kaznu, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike