Dvojicu zakopali u jamu na Zvicerovom placu, pa ih još dva puta premeštali! Stravični detalji optužnice protiv "kavčana" i Belivuka

02.10.2023

20:45

0

U trenutku dok je Veljko Belivuk rukama držao na podu Damira Hodžića, Marko Kilibarda ga je s umišljajem ubio

Dvojicu zakopali u jamu na Zvicerovom placu, pa ih još dva puta premeštali! Stravični detalji optužnice protiv "kavčana" i Belivuka
Damir Hodžić, Adis Spahić i Radoje Zvicer - Copyright MUP/YouTube

Tela ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića pripadnici "kavačkog klana" prvobitno su zatrpali u jamu u danilovgradskom selu Zagreda, na placu koji je tokom planiranja likvidacija kupio vođa "kavčana" Radoje Zvicer, ali su njihova tela izvadili iste noći i preneli ih na drugo mesto, a potom su to učinili još jednom. Sve ovo piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva, a prenose crnogorski mediji. Nije poznato da li su u tom selu traženi posmrtni ostaci "škaljarca" Hodžića i njegovog zeta Spahića, koji nije imao kriminalni dosije.

Detalje o tome, međutim, napisali su u optužnici dostavljenoj Višem sudu u Podgorici na proveru. Hodžić i Spahić, da podsetimo, ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u naselju Stanjevića Rupa u Spužu, u kući Ratka Živkovića.

Likvidirani su nakon što su sa Milom Radulovićem Kapetanom došli na navodni sastanak. Tužioci tvrde da je Hodžića ubio Marko Kilibarda, i to dok ga je oborenog na podu držao Veljko Belivuk, a više njih likvidiralo je Spahića.

Prema spisima SDT-a, u toj kući sačekali su ih Živković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Stevan Kraljević, Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Marko Miljković, Blagoje i Dejan Gašić i još trojica pripadnika "kavčana" čiji su nadimci na kriptovanoj aplikaciji "Skaj" Rosi, Kortez i Dom.

Tužioci objašnjavaju da je Živković, prvobitno, po Zvicerovom nalogu, danima nagovarao Radulovića da dođe na sastanak, kako bi ga namamio u klopku.

Belivuk ga držao

Kako se navodi u optužnici, Živković je tog dana sačekao Radulovića, Hodžića i Spahića kod spuškog mlina, posle čega je Radulović ušao u njegov automobil, a druga dvojica su ih pratila "audijem A4" do kuće u Stanjevića Rupi.

Čim su ušli u kuću, kako se navodi, Ratko Živković i Nebojša Janković seli su sa Radulovićem, Hodžićem i Spahićem u dnevni boravak. Ušli su potom Veljko Belivuk, Marko Miljković, Aleksandar Paunović i Marko Kilibarda. Belivuk i Miljković odmah su nasrnuli na Hodžića, kako bi ga savladali i oduzeli mu pištolj za koji se Damir mašio.

U trenutku dok ga je Belivuk rukama držao na podu, Kilibarda je s umišljajem ubio Hodžića, i to tako što je u njega iz pištolja neutvrđene marke i kalibra ispalio više hitaca u glavu, nanoseći mu teške i po život opasne povrede od kojih je odmah preminuo.

YouTube/Podcast Trag
Adis Spahić, njegova majka Mirsada, Veljko Belivuk i Marko Miljković

Paunović, Miljković, Belivuk i Janković potom su, kako se navodi, nasrnuli na Spahića i Radulovića. Paunović je Spahiću zadao više udaraca nogama u glavu, a Raduloviću udarac puškom marke "hekler" u desnu stranu lica, nanoseći mu laku telesnu povredu. Potom su Spahiću i Raduloviću vezali ruke i noge lepljivom trakom sive boje. Kako se navodi, svi okrivljeni, sa umišljajem, zajednički su ubili Spahića i oteli Radulovića.

Tužioci ističu da su otetog Radulovića od kuće u Stanjevića Rupi do Sutvare u Kotoru "audijem Q7" odvezli Belivuk i Miljković, kojima je Cetinjanin Nenad Kaluđerović "čistio" put.

PrintscreenYouTube /rudar7
Damir Hodžić

Radulovića su u Kotoru predali Slobodanu Kašćelanu i njegovom telohranitelju Vladimiru Vučkoviću. Okrivljeni Kraljević i Ljumović vozilom marke "audi A4", kojim je upravljao Kraljević, prevezli su posmrtne ostatke Hodžića i Spahića do placa u selu Zagreda, u opštini Danilovgrad i bacili ih u iskopanu rupu predviđenu za septičku jamu, a zatim se istim vozilom vratili do kuće Živkovića u Spužu. Upravljanje "audijem A4" preuzeo je Aleksandar Dragićević.

Tog 14. oktobra 2020. godine u 16.06, prolazeći putem pored Mlina u Spužu preko naselja Tološi, prevezao je i ostavio vozilo u garaži u naselju Vranići u Podgorici, koju je prethodno obezbedio  Knežević. U garaži su, prema njegovim uputstvima, Kažić i Dragićević, radi uklanjanja bioloških i drugh tragova zločina, u vremenu između 15. i 23. oktobra iste godine, upotrebom brusilica, električnih testera za sečenje metala i drugih alata, isekli vozilo. Isečene delove su, kako se navodi, prvo sakrili u drvenoj kućici pored garaže, a potom ih kombijem odvezli i bacili.

Posmrtne ostatke Hodiža i Spahića "kavčani" su u noći između 14. i 15. oktobra 2020. godine izvadili iz jame u koju su ih prvobitno ubacili. To su, prema navodima optužnice, učinili Kraljević, Paunović i Janković.

Treću raku kopao rovokopač

Na Zvicerovom placu u selu Zagreda, iz rupe predviđene za septičku jamu, kako se navodi, izvadili su posmrtne ostatke Spahića i Hodžića, a potom upotrebom lopata, ašova i drugih alata koje im je prethodno ostavio Darko Prelević, na placu iskopali improvizovanu raku dubine oko metar, u koju su ubacili i zakopali ostatke žrtava. Tu su bili do 16. oktobra, kada su posmrtni ostaci Spahića i Hodžića premešteni u drugu improvizovanu raku, pored lokalnog puta, u blizini seoskog groblja u selu Zagreda.

YouTube/Podcast Trag
Adis Spahić

Treću improvizovanu raku, prethodno je, po dogovoru sa Zvicerom, Kašćelanom i Prelevićem, rovokopačem iskopao Darko Perović. Dok su "kavčani" nosali posmrtne ostatke dve svoje žrtve, Kaluđerović je, prema navodima optužnice, preko kriptovane "Skaj" aplikacije savetovao Kašćelanu kako da uništi njihova tela i prikrije dokaze zločina.

Kaluđerović je preko "Skaja" savetovao Kašćelanu da se tela ubijenih Hodžića i Spahića spale automobilskim gumama i radi uklanjanja bioloških tragova sipaju kiselina i dimer u unutrašnjost njihovog vozila, kojim su došli na navodni sastanak i kojim su njihova krvava tela prevezena posle ubistva.

Za ubistva Hodžića, njegovog zeta Spahića i Radulovića, tužilaštvo tereti Radoja Zvicera i 30 članova njegove krimi ekipe.

Tužioci tvrde da su članovi te kriminalne organizacije postali Vujotić, Kašćelan, Kaluđerović, Belivuk, Miljković, Kraljević, Vučković, Ratko Živković, Janković, Prelević, Perović, Kilibarda, Paunović, Milan Knežević, Dragićević, Kažić, Ljumović, Radoje Živković, Dragan Knežević, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Borko Bešović i Bojan Bešović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike