Crnogorska policija pretresla kuću u kojoj su ubijeni Hodžić i Spahić: Privedena još dvojica, Belivuk, Miljković i Janković već iza brave!

13.04.2023

17:43

0

Svedok okrivljeni protiv Belivukovog klana Bojan Hrvatin u sudnici kao jednog od ubica "škaljaraca"u Atini, označio i Damira Hodžića

Crnogorska policija pretresla kuću u kojoj su ubijeni Hodžić i Spahić: Privedena još dvojica, Belivuk, Miljković i Janković već iza brave!
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/Archon

Crnogorska policija, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas je ponovo obavila pretres kuće kod Spuža u kojoj su, kako se sumnja, ubijeni Damir Hodžić i Adis Spahić. Prema nezvaničnim informacijama, otkriveni su novi tragovi, a uhapšeni su navodno i B. G. i D. G. Za ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića, da podsetimo, osumnjičeni su Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnik njihove kriminalne organizacije Nebojša Janković.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona EUROPOL, Specijalno policijsko odeljenje, uz logističku i opetativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru uviđaja u dva krivična predmeta - kazao je specijalni državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu" i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Radoja Živkovića, rođaka Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana".

Prema ranijim saznanjima iz istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina.

FacebookYouTube OneTV /Mup
Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni u restoranu u Atini

Svedok okrivljeni protiv Belivukovog klana Bojan Hrvatin u sudnici je kao jednog od ubica Igora Dedovća i Stevana Stamatovića u restoranu u Atini, označio i Damira Hodžića.

Ubistvo Hodžića i Spahižća počinjeno je istog dana kad je u Beogradiu u ritopečkoj klanici likvidiran Lazar Vukićević, a istog dana u Crnoj Gori je otet u Mile Radulović, poznatiji kao Kapetan. Hrvatin je objasnio zbog čega su Belivuk i Miljković boravili u Crnoj Gori i koliko im je akcija tamo bila važna.

Foto: Pink / Printscreen
Marko Miljković i Mile Kapetan

- U to vreme se saznaje da je Mile Kapetan, posle ubistva u Atini preuzeo klan sa Jovanom Vukotićem i da je šef Šarcu i Vukićeviću - rekao je Hrvatin i naveo da nekoliko dana pre ubistva Vukićevića Belivuk, Miljković i Janković odlaze u Crnu Goru na sastanak sa Kapetanom predstavljajući se lažno.

Plan je bio da se predstavi da je Kapetan oteo Belivuka i da se tako namame Vukićević i Šarac.

- Miljković mi je rekao da bi sa Kapetanom trebalo da bude i Kasap (kasnije ubijeni Damir Hodžić), škaljarski ubica - rekao je u sudnici Specijalnog suda Bojan Hrvatin.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike