Kapetana oteli, mučili, zadavili kesom i kablom, pa spalili; Stanišića ubili dok se molio: Počinje suđenje Zviceru, Belivuku i Miljkoviću!

30.06.2023

15:46

0

Za ubistvo Mila Radulovića, osim Belivuka i Miljkovića, optuženi i državljani Srbije Nebojša Janković i Radoje Živković Žuti

Kapetana oteli, mučili, zadavili kesom i kablom, pa spalili; Stanišića ubili dok se molio: Počinje suđenje Zviceru, Belivuku i Miljkoviću!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

U Višem sudu u Podgorici u ponedeljak 3. jula trebalo bi da počne suđenje za ubistva Mila Radulovića zvanog Kapetan i Nikole Stanišića. Za ove likvidacije optužene su vođe "kavčana" Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković, kojima se sudi za sedam ubistava, otmice, silovanje i neovlašćeno držanje droge i oružja.

Za ubistvo Mila Radulovića su, osim Belivuka i Miljkovića, optuženi su i državljani Srbije Nebojša Janković i Radoje Živković Žuti, kao i crnogorski državljani Milan Vujotić, Dragan Kneževic, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković.

Živković je, kako se navodi u optužnici, stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide. Pozvao ga je da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi, tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

Prema navodima optužnice, Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za to vreme su mu Belivuk, Miljković, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici rivalske kriminalne organizacije, gde im se nalaze "štekovi" sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije "Skaj" u njegovo ime slali su poruke i namamljivali pripadnike  "škaljarskog klana" da dolaze na određene lokacije, gde bi ih potom likvidirali.

Kada su osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji. Radonjić i Đurović su, kako se navodi, 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganovič ubili Radulovića tako što su mu vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu, vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta na Cetinju, gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

MUP/Printscreen
Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan

Nikola Stanišić, kako se navodi u optužnici, ubijen je u noći između 2. i 3. avgusta 2020. godine. Za učešće u ubistvu osumnjičen je i Zdravko Perunović koji je uhapšen u Istanbulu zbog učešće u ubistvu vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića.

Kako se navodi u optužnici, nekoliko dana pratili su njegovo kretanje dvogledima i kamerama koje je obezbedio Radoje Zvicer, osmatrali njegovu kuću i tražili najpogodnije mesto za otmicu. Kada je 1. avgusta oko 16 sati Stanišić motorom krenuo od kuće putnim pravcem Kotor-Trojica-Vrmac iz zasede su ga presreli, udarili metalnom šipkom po glavi i oborili na zemlju, a potom vezali konopcem i ubacili u BMV. Tokom čitave vožnje do Njeguša, mučili su ga kako bi im dao šifru svog kriptovanog telefona i odao planove rivalskog "škaljaraskog klana".

U jednom momentu došlo je do preokreta i promene plana. Po uputstvu Kašćelana, grupa je Stanišića vratila u mesto Mirač, gde je ubrzo stigao Kašćelan u pratnji Perunovića. Pojačana ekipa nastavila je sa mučenjem Stanišića. Kako se navodi u optužnici, sa Stanišića su skinuli svu odeću a potom pod batinama od njega tražili da im otkrije za koga radi, gde su štekovi i oružje "škaljaraca".

Kaka se sumnja, u noći izmedu 2. i 3. avgusta saopštili su Stanišiću da neće dočekati dan i uslišili molbu žrtve da se pomoli. Upravo u trenutku dok se molio, egzekutori su mu u glavu ispalili više hitaca. Stanišic je bio blizak "škaljarskom klanu" i, kako se sumnja, likvidiran je jer je učestvovao u ubistvu člana "kavačkog" kriminalnog klana.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike