Gori vatra, gori moja imperija: Poznati ulažu u ugostiteljstvo, a evo kako sve nestane u trenu!

29.09.2023

20:45

0

U plamenu, pored ex restorana Saše ilića, bili su i ugostiteljski objekti Bake Praseta, Tamare Đurić, bivšeg muža Goce Tržan

Gori vatra, gori moja imperija: Poznati ulažu u ugostiteljstvo, a evo kako sve nestane u trenu!
Ilustracija - Copyright Tanjug/str MN press Printscreen/Youtube/Baka prase ATAImages/A.A.

Ugostiteljski objekar u Novom Beogradu, u kom je danas oko podne buknuo požar, do pre dve godine bio je u vlasništvu poznatog fudbalera Saše Ilića. Reč je o restoranu "Čez nik" u Bulevaru Zorana Đinđića 48a. Niko, srećom, nije povređen, a vatra koja se pojavila u kuhinji brzom reakcijom vatrogasaca je lokalizovana. Ovo nije jedini lokal koji je izgoreo, a da je u vlasništvu poznatih.

Drama u restoranu "Čez nik" dogodila se oko podneva kada je vatra buknula u kuhinji, a sumnja se da se masnoća zapalila. U objektu je pričinjena manja materijalna šteta.

Saša Ilić, donedavno trener bugarskog kluba CSKA iz Sofije, rekao je za medije da on nije vlasnik restorana već dve godine i da požar nema veze sa njim. Ilić je, inače, legenda fudbalskog kluba Partizan i rekorder po broju odigranih utakmica u crno-belom dresu. Odigrao je čak 835 mečeva. Za reprezentaciju je nastupio na ukupno 37 utakmica i postigao četiri gola. Svoj poslednji meč odigrao je 6. septembra 2008. protiv Farskih Ostrva.

Pomenuti ugostiteljski objekat "Čez nik" otvoren je 2016. godine, a prostire se na tri sprata. Ima kafić, restoran i VIP deo.

Restoran "Tuluz Lotrek", vlasništvo fudbalskog menadžera Ranka Stojića, zapaljen je davno u blizini stadiona FK Rad u Beogradu. Lokal na Banjici zapalila su dvojica napadača, maskirana navijačkim šalovima. Oni su upali u restoran neposredno pred njegovo zatvaranje i po stolovima i patosu polili benzin, koji su zatim zapalili.

Baki Prasetu zapalili restoran

Samo mesec dana posle otvaranja, krajem 2011. godine, izgoreo je kafić "Destilerija" u centru Beograda, čiji je vlasnik bio Ivan Marinković, bivši muž pevačice Goce Tržan. Plamen je buknuo malo pre ponoći, kada su radnici lokala otišli i zatvorili ga. Pričinjena je samo materijalna šteta, a lokal je spolja izgledao užasno zbog intervencije vatrogasaca.

ATAImages/ Antonio Ahel
Ivan Marinković

Lokal brze hrane jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, izgoreo je u požaru koji je izbio uveče 15. januara ove godine. Jutjuber je na društvenim mrežama napisao da je neko, oko 2.30 časova ujutru, bacio ciglu i molotovljev koktel na njegov lokal na Tošinom bunaru u Beogradu.

Kako je posle požara rekao Ilić, postoji osoba koja je plaćena da zapali lokal.

Printksrin/Jutjub/Baka Prase
Bogdan Ilić zvani Baka Prase

- Ovim putem nudim veliku novčanu nagradu za informaciju i ko bude odao identitet dotičnog. Ne zanima me počinilac, već ko stoji iza dela. Hvala Bogu što niko nije bio u lokalu, jer ovaj vandalski pokušaj da se moj biznis ošteti je mogao nekoga da košta života. Pored toga što je vandal, mogao je da bude i ubica, ali ta budala o tome nije razmišljala - napisao je Ilić na društvenim mrežama.

Jedan muškarac ranjen je 5. maja 2016. godine u nogu u oružanom obračunu koji je izbio na parkingu ispred splava "Džentlmen i dama starlete i klaberke Tamare Đurić, i to na dan svečanog otvaranja.

Splav-restoran "Džentlmen i dama“, čiji je vlasnik bio voditelj Vladimir Stanojević je izgoreo početkom marta iste godine, a Đurićeva je odlučila da ga iznova kompletno sredi. U ugostiteljski posao upustila se sa manekenom Borisom Stamenkovićem, koji je i otvorio pomenuti splav sa Stanojevićem.

Printscreen YouTube/Ami G Show
Tamara Đurić

- Dok je on u Americi, ja ću se pobrinuti da sredim kafanu i da pokrenem posao. On je imao poverenja u mene da mi poveri posao, a ja ću se potruditi da sve bude kao pre i da posao procveta - izjavila je Tamara Đurić nakon što je splav renoviran posle požara i ozvaničila da prelazi u ugostitelje.

Pevačice umalo ostale bez stanova

Vatrena buktinja progutala je u januaru 2021. godine središnji objekat restorana etno selo "Vraneša" na planini Zlatar kod Nove Varoši, koje je u vlasništvu estradnog menadžera Gorana Lečića Leke.

- Izgorela je centralna glavna zgrada u kojoj je bio restoran "Konoba“ i jedan apartman. Izgorela je samo ta zgrada i vatra se nije proširila dalje. Požar je izazvao dimnjak koji se zapalio. Jedina i najbitnija stvar je da nema povređenih ni ljudskih žrtava, a materijalna šteta je prevelika. To je bio najveći objekat. Toliko sam uložio truda i energije u sve, da to može tako odjednom da nestane. Ako nastavim biće bolje, ako ne dao sam sve od sebe. Šta da radim. Vatrogasci su došli nekih pola sata nakon što je izbio požar, ali generalno je vatra dosta zahvatila dok oni nisu stigli tako da tu nije bilo toliko pomoći - izjavio je za medije posle požara Lečić.

ATAImages/ Antonio Ahel
Goran Lečić Leka

Leka drži svoju muzičku produkciju "Infinity“ i menadžeriše oko 20 pevača među kojima su: Dejan Matić, Radiša Trajković Đani, Katarina Živković, Sloba Radanović, Gabrijela Pejčev, Vuk Mob i mnogi drugi. U to vreme držao je i restoran "Dolly Bell“ u Novom Beogradu, u istom prostoru gde je nekada bivši vaterpolista Dača Ikodinović imao kafanu.

Doček pravoslavne Nove 2015. godine preseo je Miji Borisavljević, Jeleni Kostov i Luni Đogani, čiji stanovi umalo nisu izgoreli te noći u požaru, jer se zapalio restoran koji se nalazi ispod njihovih domova.

Instagram printscreen/luna_djogani
Luna Đogani

Luna Đogani je u trenutku požara bila u stanu sa društvom i ona je prva osetila dim.

- Mnogo sam se uplašila kada sam videla da vatra iz restorana ide ka mom prozoru! Verujte mi da bih se ubila da mi je izgoreo stan koji sam opremala sa toliko ljubavi. Dim je počeo da se širi sve više, a ja sam sa prijateljima izletela napolje, gde su bili ostali ljudi iz zgrade. Vatrogasci su stigli na vreme i sprečili da se požar proširi na stanove - ispričala je Luna kasnije za medije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike