Zatvoren lokal Bake Praseta u Novom Sadu: Otkriveno zbog čega je inspekcija zapečatila restoran brze hrane!

17.05.2023

20:53

0

Problem je nastao prijavom zbog neprimerenog oblika hrane

Zatvoren lokal Bake Praseta u Novom Sadu: Otkriveno zbog čega je inspekcija zapečatila restoran brze hrane!
Baka Prase - Copyright Youtube/Baka Prase

Lokal brze hrane u Novom Sadu, iza kog stoji kontroverzni jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, zatvoren je i zapečaćen, kako prenose domaći mediji.

Inspektori su naveli da su utvrdili „niz sanitarno-higijenskih nedostataka“. U zapisniku o inspekcijskom nadzoru se navodi da je sanitarni inspektor konstatovao da u objektu nije uspostavljen sistem bezbednosti hrane HAACP, da nije bilo termometra za merenje temperature, i da je pakovanje mesa bilo direktno na podu.

Kako prenose mediji, sanitarna inspekcija je potom poslala obaveštenje i inspekciji rada jer je osoba koja je prisustvovala nadzoru izjavila da je menadžer objekta, međutim, nije posedovala validan ugovor o radu.

Youtube screenshot / Bananica Clips
Baka Prase

Iz firme koja vodi ovaj lanac restorana „Asia Fast Food“ iz Beograda navode da je inspekcija "postupala neprofesionalno".

Oni su potom dodali, da je problem nastao sa prijavom zbog hrane "neprimerenog oblika", odnosno zato što se u ovom restoranu brze hrane služe i palačinke u obliku penisa, koje nose naziv "palačinkarina".

Sanitarna inspekcija je navodno navela da će "u vezi sa neprimerenim oblikom hrane koja se pravi i uslužuje" u objektu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo.

Inače, iako je Baka Prase bio na otvaranju ovog restorana u Novom Sadu i objavljuje snimke o restoranu na svom Jutjubu, on se ne navodi kao vlasnik, niti kao odgovorno lice preduzeća pod čijim imenom posluje ovaj restoran.

24sedam
Baka Prase

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike