Ko je Crnogorac sa poternice uhapšen u Kovinu: Povezan sa ekipom koja je pokušala da ubije Radoja Zvicera!

03.09.2023

17:04

0

Branko P. (37) deo je kriminalne grupe koju su organizovali Emil Tuzović i Stefan Đukić, koji su u zatvoru u Ukrajini

Ko je Crnogorac sa poternice uhapšen u Kovinu: Povezan sa ekipom koja je pokušala da ubije Radoja Zvicera!
Hapšenje - Copyright Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Crnogorac koji je uhapšen u Kovinu, nakon što je policija u objektima koje je koristio u tom gradu, pronašla 20 kilograma marihuane, zapravo je Podgoričanin Branko P. (37), koji se dovodi u vezu sa atentatorima na odbeglog vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

U zajedničkoj akciji beogradske policije i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u Kovinu su, osim Branka P. uhapšeni i crnogorski državljani R. B. (47)  i B. B. (35) zbog sumnje da su poćinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: Youtube/Ukrajinska policija
Radoje Zvicer

Osumnjičeni Branko P., za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio je teška krivična dela, sumnjiči se i za falsifikovanje isprave budući da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države.

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima Branko P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivicnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, kako nezvanično saznajemo, tereti Branka P. da je deo kriminalne grupe koju su organizovali Emil Tuzović i Stefan Đukić, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Ukrajini nakon što su uhapšeni u maju 2020. godine zbog sumnje da su u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera.

Tuzović i Đukić su, osumnjičeni da su organizovali kriminalnu grupu, čiji je član postao i Branko P., kako bi navodno počinili likvidacije visokih policijskih službenika, tužioca i sudija u Crnoj Gori.

Foto: detective-info.com.ua
Atentatori na Radoja Zvicera u Ukrajini

Glavne mete ove kriminalne grupe, kako je ranije saopštilo SDT, bili su Milivoje Katnić, u to vreme glavni specijalni državni tužilac, i tužilac Saša Čađenović, koji je kasnije uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa "kavčanima".

Po nalozima organizatora kriminalne grupe, Branko P. je nabavljao i predavao drugim članovima tog klana oružje, pronalazio stanove u kojima su oružje čuvali. Jedan deo okrivljenih koji su obuhvaćeni ovim postupkom su u bekstvu i preduzimaju se radnje na njihovom lociranju. rečeno je ranije iz crnogorskog SDT.

Viši sud u Podgorici je u aprilu prošle godine potvrdio optužnicu protiv Emila Tuzovića, Stefana Đukića, Branka P. i drugih pripadnika klana. Branko P. se nalazio u bekstvu i koristio je lažna dokumenta za skrivanje, koja su otkrivena prilikom hapšenja u Kovinu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike