Šema puta "kavačkog" novca: Ovo je hotel - poslovni bunker Radoja Zvicera

07.08.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Sigurna luka za novac od narkotika jeste - Slovačka

Šema puta "kavačkog" novca: Ovo je hotel - poslovni bunker Radoja Zvicera
Copyright Google map

U Slovačkoj je pronađeno nekoliko firmi koje su povezane sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom. Sve firme su u vlasništvu članova njegove najbliže porodice i registrovane su u poslovnim prostorima koji su iznajmljeni.

Google map
Hotel "Patriot" u Slovačkoj

Najzanimljivija lokacija, odnosno firma, jeste RAAD s.r.o. Kako su slovački portali otkrili, ova firma je registrovana u Ulici Božene Njemcove broj 1, na severozapadu Slovačke, u gradu  Vranov nad Toploj. Na toj adresi u stvari je hotel "Patriot". 

Izvršni direktor

Firma je registrovana na Mitra Ćaćića sa prebivalištem u Kotoru. Izvršni direktor je Slovak Viktor Mohač, koji, pored RAAD s.r.o., vodi još 13 preduzeća. Firma je registrovana za trgovinu na malo i veliko, ali i za davanje kredita ili zajmova iz novčanih sredstava dobijenih isključivo bez javnog poziva i bez javne ponude vrednosti imovine, navodi se u javnom registru preduzeća Slovačke.

Printscreen/Mup
Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana"

Druga firma u Slovačkoj, CGMN s. r. o., registrovana je na Maju Zvicer, snaju šefa "kavačkog klana". I nju je vodio Viktor Mohač, a sedište joj je u iznajmljenim prostorijama u selu Brekov kod Humena.

Otvorena je i firma "Interfoodtechnology" LLC. Ona je registrovan na Tamaru Zvicer od novembra 2018. godine.

Evropske privilegije

Slovačka važi za najliberalniju zemlju Evropske unije koja podstiče otvaranje firmi. Znači, budućim vlasnicima nudi daleko lakši put do državljanstva ove zemlje EU, a samim tim i mogućnost dobijanja pasoša, vožnje automobila sa slovačkom registracijom...

Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, "balkanska mafija" poslovala u više gradova u Slovačkoj.

Slovački portal je o firmama Radoja Zvicera u Slovačkoj izveštavao i pre dve godine, jer je on 2020. godine u toj zemlji osnovano nekoliko preduzeća sa povezanim licima.

Poslovi, pa osveta

Sve firme su otvorene pre neuspelog pokušaja atentata na Zvicera u Kijevu 26. maja 2020. godine, kada je počela munjevita odmazda prema članovima suparničkog "škaljarskog klana".

- U Grčkoj su 19. januara 2020. godine, dakle samo dva dana nakon Vukovićevog ubistva, svirepo ubili dvojicu važnih predstavnika konkurentske narko-grupe - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Ovo se dogodilo pred njihovom decom i suprugama tokom večere u luksuznom restoranu u Atini koji je tokom pucnjave bio pun gostiju - piše slovački portal.


Izvod iz vlasničkog lista
 

"Kavčani” nisu prve krupne kriminalne ribe koje su u Slovačkoj tražile sigurnu luku. Među onima koji su ovu državu Evropske unije videli kao utočište bio je i sada pokojni Dragoslav Kosmajac.

Kosmajac, Šarić, "panteri"...

Pre sedam godina otkriven je stan u kome se pokojni narko-bos krio dok je čekao da dobije slovačke papire. Njemu je taj pasoš kasnije oduzet.

Među najpoznatijim imenima sa balkanske kriminalne scene koji su imali pasoš Slovačke bili su i Darko Šarić, Zoran Kostić, koji je označen kao vođa bande "Pink panter"… Zanimljivo da je u ovoj državi postojala i jasna podela teritorije, pa su se Albanci bavili trgovinom heroina, a Crnogorci i Srbi kokainom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike