Suđenje klanu Velje Nevolje: Komšinica otkriva "lepog i pričljivog" momka iz Surduka

22.09.2023

10:06

0

Autor: 24sedam

Za danas zakazano svedočenje Verice Predić

Suđenje klanu Velje Nevolje: Komšinica otkriva "lepog i pričljivog" momka iz Surduka
Kuća gde je spaljen Goran Mihajlović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkoviću nastavlja se danas, a trebalo bi da svedoči Verica Predić iz Surduka, koja je grupu Velje Nevolje zatekla dok su palili telo prve žrtve Gorana Mihajlovića.

Predić je u tužilaštvu rekla da se njen plac sa jedne strane graniči sa placom porodice Gaćeša, a sa druge strane placom porodice Leković.

- U aprilu 2019. godine sam osetila miris paljevine, pa sam sišla da vidim gde. Kad sam ih videla, stvarno su palii vatru. Momci su se predstavili da su unajmljeni da sređuju dvorište. Popričali smo i rekla sam im: "Pazite vi to, je l' vi znate šta je". Vetar je baš duvao, stvarno su pazili, sve je bilo ograničeno, čak je i voda bila u nečemu. Sve su oni spremili i rekli su mi da se ne plašim - rekla je Predić.

Kako je tada objasnila, mladići su joj rekli da je kuća prodata, a da novi vlasnik hoće da sredi dvorište, kao i da su iskoristili izraz "da dvorište bude kao dnevna soba".

- Stvarno je bilo čisto, da li zbog vetra koji razduva sve, ili su oni stvarno čistili, ne znam. Pričala sam sa jednim mladićem, a u daljini prema ulici sam videla još jednu osobu, ali ne znam koliko ih je bilo. On mi je rekao "mi", kao da je tu neka ekipa, preduzeće, i iznenadila sam se da tako nešto postoji. Videla sam neko vozilo parkirano prema ulici u dvorištu, mislim da je nešto kao kamiončić, neko teretno, pikap ili tako - dodala je.

Objasnila je da je vatra bila baš na prolazu, da su tu kuće, placevi uz Dunav. Rekla je da tu svi prolaze obalom, da se tu vidi sa komšijama i da piju kafu.

- Oni su bili uz tu obalu, baš na samom prolazu, eto, kako je prolaz tako su oni tu na toj ivici palili vatru. Mislim, ne baš na ivici, nego jedno metar i po dva, od nje. To je bila normalna vatra, bilo je neko metalno bure. To ljudi obično rade, zapale, pa ubacuju đubre i ostatke grana, trave, tako da je to bilo u nečemu ograničenom i ja sam bila zadovoljna što paze. Sa tom osobom sam razgovarala sa udaljenosti od metar i udaljenost od vatre je isto bila meta. Vrlo su blizu bili. Momak s kojim sam pričala je bio lep, visok, lepo je pričao, mlad momak. Imali su teget kombinezone, lepi čisti. Bio je vrlo pričljiv momak, onako, potpuno na mestu - izjavila je Verica Predić.

Za plamen je ponovila da nije bilo veliki i dodala da nije videla automobilske gume.

Istragom je utvrđeno da je Goran Mihajlović otrovan u skrivenoj prostoriji kuće u Ritopeku, a potom je okrivljenom saradniku Nikoli Spasojeviću, koji je sklopio nagodbu sa tužilaštvom i dobio manju kaznu u zamenu za informacije, rečeno da doveze kamion sa peskom. Telo su umotali u najon i preneli u tovarni deo kamiona, prekrili peskom i odvezli na plac kuće u Surduku.

Tamo su napravili lomaču od starih automobilskih guma, koju su polili benzinom i zapalili, te tako spalili telo. Kako je navedeno u optužnici, Belivuk je nakon spaljivanja delove tela koji nisu izgoreli usitnio macolom, a nakon toga ih sakupio u džak koji je bačen sa Pupinovog mosta u Dunav.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike