Prekinuto suđenje ubici "kavačkog klana": Obrt o ubistvu vođe "škaljaraca" na Pagu

21.09.2023

12:54

0

Autor: Mi. S.

Tužilac Ivica Škara ranije je na suđenju kazao kako su prisluškivanjem ćelije dobili nove dokaze protiv Tanaskovića

Prekinuto suđenje ubici "kavačkog klana": Obrt o ubistvu vođe "škaljaraca" na Pagu
Ilustracija - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN/Instagram/Youtube

Suđenje Kragujevčaninu Dušanu Tanaskoviću za ubistvo "škaljarca" Gorana Vlaovića na Pagu 26. avgusta prošle godine, stiglo je gotovo do samog kraja, a onda je usledio - obrt.

Očekuje se odluka Visokog krivičnog suda Hrvatske o zahtevu odbrane da se izuzmu dokazi prikupljeni prisluškivanjem Tanaskovićeve ćelije u zatvoru.

- Do odluke Visokog krivičnog suda, koji će potvrditi, odbiti ili preinačiti odluku o dokazima iz ćelija, moramo odložiti raspravu. Kada stigne odluka suđenje će biti nastavljeno - rekla je sudija.

Novu situaciju pojasnila i optuženom Tanaskoviću, koji je želeo da odgovori ali je odustao.

Tužilac Ivica Škara ranije je na suđenju kazao kako su prisluškivanjem Tanaskovićeve ćelije dobili nove dokaze protiv njega.

- Iz materijala kojim raspolažemo, tonskih zapisa i transkripata, jasno je da je optuženi za likvidaciju Vlaovića trebao da dobije novčanu nagradu. Jasno je i da je u planiranje ubistva bilo uključeno više učesnika i pomagača - rekao je.

Zbog novih dokaza Škara je zatražio da se optužnica kojom se Tanasković tereti za ubistvo prekvalifikuje u teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je predviđena kazna veća od 20 godina zatvora.

Osim što je ranije rekao da nije kriv, Tanasković još nije otkrio motiv za ubistvo Vlaovića, a iza kulisa se likvidacija povezivala sa sukobima "škaljarskog" i "kavačkog" klana. Navodno, optuženi je ubica iz redova "kavačkog" klana.

Tanasković je optužen da je 25. avgusta 2022. godine u 6.01 sati, na ostrvu Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića (39).

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike