"Videla sam Gorana kako leži u krvi": Misica svedočila o egzekuciji "škaljarca" na Pagu, govorila o noći kad joj je ubijen verenik!

12.04.2023

22:55

0

"Krenuli smo prema Zadru, gde sam na kraju morala da prepoznam njegovo telo", izjavila Dragana Banić

"Videla sam Gorana kako leži u krvi": Misica svedočila o egzekuciji "škaljarca" na Pagu, govorila o noći kad joj je ubijen verenik!
Ilustracija - Copyright YouTube/Zadarski. hr Printscreen Instagram

Dragana Banić, bivša srpska misica i devojka Gorana Vlaovića ubijenog na Pagu, svedočila je u  istrazi ubistva, a njeno svedočenje, pored ostalih, pročitano je u sudnici Županijskog suda u Zadru. Rekla je kako je iz Nemačke u Hrvatsku stigla iznajmljenim "audijem A3". Jedno vreme je bila kod porodice u Benkovcu, a ona i Vlaović su bili dve i po godine u vezi i živeli su u Beogradu. Za ubistvo Vlaovića, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", da podsetimo, sudi se Dušku Tanaskoviću, koji je u sudnicu danas doveden sa pancirom.

- Goran je u marinu u Sukošanu došao brodom moguće iz Splita, ne znam tačno. Iz Sukošana je brod potom dovezao na Zrće. Prvih par dana smo bili sami, a onda su nam došli prijatelji bračni par Nikola i Doris Prpić. Te večeri smo oko ponoći izašli u "Nou". Bili smo za gornjim stolom kraj DJ-a, a u jednom trenutku zaposleni kluba nas je počastio šampanjcem. Ja sam oko 3.40 sati otišla u apartman, jer sam bila umorna, ali oko šest sati na vrata apartmana lupao mi je Nikola. Vikao je da Goran leži ispred kluba. Pričao je nepovezano. Otrčala sam tamo i videla Gorana kako leži u krvi. Bilo mi je jako loše. Pitala sam mogu li s Hitnom s njim, ali rekli su mi da ne može jer ima puls i diše. Krenuli smo prema Zadru, gde sam na kraju morala da prepoznam njegovo telo - svedočila je Dragana Banić.

 

 

Ona je ispričala kako je Goran dok su bili u klubu razgovarao sa prijateljem.

Nikola Prpić koji je u trenutku likvidacije izlazio s Goranom iz kluba rekao je kako nije mogao da veruje šta se dogodilo.

- Kada smo iz kluba krenuli prema apartmanu šalili smo se i komentarisali veče. U jednom trenutku sam s leve strane čuo pucanj, a neko je povikao: ‘bela majica, bela majica!‘. Tada sam video da Goran pada. Otrčao sam u šoku i strahu, tako da nisam video osobu koja je pucala u Gorana. Otišao sam po Draganu - rekao je Nikola.

Tanasković danas nije izgledao nimalo nervozno nakon što je iz istražnog zatvora u Zadru u pratnji trojice policajaca, panciru i lisicama doveden u sudnicu Županijskog suda, gde mu je počelo suđenje za likvidaciju Vlaovića 25. avgusta prošle godine. Pogledom je hladno odmerio novinare posle čega je sudiji Ani Brkić rekao da nije kriv za ubistvo Vlaovića kojem je, prema optužbi, u šest sati ujutro, ispred noćnog kluba ‘Noa" na plaži Katarelac na ostrvu Pagu ispalio hitac u potiljak iz pištolja marke "glok 77". Vlaović je umro na putu do zadarske bolnice.

U sudnici je danas, pre nego što su pročitani iskazi svedoka, pušten snimak ubistva koji su zabeležile nadzorne kamere kluba ‘Bič garden‘. Kako je snimak hladnokrvne egzekucije prikazan na laptopu Tanasković je morao da ustane kako bi ga pogledao izbliza. Snimak je posmatrao bez reči posle čega se vratio na optuženičku klupu.

Tanaskovićeva porodica, čiji članovi nisu bili u sudnici, ponudila je jemstvo od 100 hiljada evra kako bi se branio sa slobode, ali je odbijeno.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike