"Škaljarcu" pucao u glavu našmrkan i nakljukan lekovima: Odbrana tvrdi da ubica sa Paga ima šizofreniju, a veštaci da je uračunljiv!

16.05.2023

12:46

0

Tanaskoviću nakon hapšenja u krvi pronađeni kokain, diazepamin i antipsihotik olanzapin

"Škaljarcu" pucao u glavu našmrkan i nakljukan lekovima: Odbrana tvrdi da ubica sa Paga ima šizofreniju, a veštaci da je uračunljiv!
Duško Tanasković u sudnici nosi pancir - Copyright YouTube/Zadarski. hr

U Županijskom sudu u Zadru danas je nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću (29) iz Kragujevca, koji je optužen da je 25. avgusta prošle godine , na plaži Katarelac na ostrvu Pag, likvidirao državljanina Crne Gore i visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" Gorana Vlaovića (39).

Suđenje Tanaskoviću, pred sudskim većem kojim predseda Ana Brkić, započelo je iskazima veštaka psihijatrijske struke. Tri veštaka psihijatra govoriće o psihološkom stanju optuženog u vreme izvršenja zločina jer njegov advokat Vinko Gulišija tvrdi da Tanasković ima paranoidnu šizofreniju.

Odbrana ovim potezom želi srušiti ranija veštačenja prema kojima je Tanasković u vreme zločina bio uračunljiv.

Na sudu se moglo čuti i da je okrivljenom državljaninu Srbije u krvi nakon privođenja pronađen kokain, diazepamin i antipsihotik olanzapin.

Duško Tanasković je uveden u sudnicu u pratnji policije, sa pancirom na grudima i lisicama na rukama, od kojih je oslobođen neposredno pre početka suđenja.

Na prošlom suđenju pokazan je snimak sa sigurnoskih kamera kluba ‘Bič garden‘, na kom se vidi hladnokrvno ubistvo.

Tanasković je prema iskazima svedoka, kobnog jutra na Pagu, izvukao pištolj iz torbice i pucao Vlaoviću u potiljak, nakon čega je počeo da bežai. U begu je smrskao svoj mobilni telefon o stenu i presvukao se.

Goran Vlaović ubijen je kad je rano ujutro napustio noćni klub u društvu svoje devojke, bivše misice; Dragane Banić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: zadarski.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike