Kragujevčanin priznao da je likvidirao "škaljarca" ali ne i ko ga je angažovao da puca: Ni devojka ubijenog nije pomogla u istrazi

18.01.2023

12:51

0

Autor: Lj.K.

Goran Vlaović pominjao se kao jedan od glavnih ljudi za finansije u "škaljarskom klanu"

Kragujevčanin priznao da je likvidirao "škaljarca" ali ne i ko ga je angažovao da puca: Ni devojka ubijenog nije pomogla u istrazi
Duško Tanasković doveden na saslušanje - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Posle pet meseci hrvatski istražni organi okončali su istragu protiv Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca koji se sumnjiči da je na ostrvu Pag hladnokrvno likvidirao pripadnika škaljarskog klana Gorana Vlaovića iz Crne Gore.

Prema rečima Tanaskovićevog advokata Vinka Gulišije, nedostaje još samo nalaz psihijatrijskog veštačenja njegovog branjenika, u kome su se, kako se nezvanično saznaje, psihijatri izjasnili da je Duško u trenutku izvršenja krivičnog dela bio urančunljiv i svestan svojih postupaka.

Goran Vlaović ubijen je 25. avgusta prošle godine, u ranim jutarnjim satima, na izlasku iz noćnog kluba, a bio je u društvu svoje devojke, bivše misice Dragane Banić.

Ubica mu je prišao s leđa i upucao ga u vrat, a potom je, tokom bekstva sa mesta zločina, lomio o stenu mobilni telefon, da bi uništio dokaze o tome sa kim je bio na vezi. Uhvaćen je posle nepunih sat vremena.

Kao neposredni svedok ubistva u istrazi je ispitana Dragana Banić koja, međutim, istražiteljima nije dala korisne informacije. Jedan od „krunskih dokaza“ protiv Tanaskovića je snimak nadzornih kamera na kom se jasno vidi trenutak kad je likvidirao Vlaovića, ali i kad ga je počeo pratiti.

Tanasković je u Hrvatsku ušao s lažnim ispravama, a njegova porodica ponudila je za puštanje na slobodu 100.000 evra, ali to sud nije prihvatio. On se, takođe, sumnjiči da je saučesnik u ubistvu istaknutog "škaljarska" Minje Šakovića, koji je likvidiran ispred zidina starog grada u Budvi 17. juna prošle godine.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike