Deportovan učesnik u likvidaciji Jovana Vukotića: Vozio skuter sa kog je pucano na vođu "škaljaraca" u Istanbulu (VIDEO)

23.07.2023

23:55

0

Jakup Dogan predat Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala u Istanbulu na graničnom prelazu Artvin Sarp

Deportovan učesnik u likvidaciji Jovana Vukotića: Vozio skuter sa kog je pucano na vođu "škaljaraca" u Istanbulu (VIDEO)
Snimljene ubice Jovana Vukotića na skuteru - Copyright Printcreen/ sozcu.com.tr

Jakup Dogan, jedan od, kako je navelo tužilaštvo u Istanbulu, ključnih aktera ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine u tom gradu, izručen je Turskoj.

Kako su javili mediji, Dogan je 11. jula  izručen Turskoj iz Gruzije, gde je uhapšen po crvenoj poternici Interppola. Prema optužnici, On je, prema optužnici, upravljao motorom sa koga je u istanbulskoj četvrti Šišli pucano na Vukotića.

 

 

Timovi Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Policijske uprave Istanbula nastavljaju rad na ubistvu Vukotića, javljaju mediji.

Za direktno učešće u ubistvu Vukotića optuženi su članovi kriminalne organizacije predvođene Barišem Nekom, a nakon što je Dogan pobegao u inostranstvo raspisana je crvena poternica i uhvaćen je u Gruziji 5. oktobra prošle godine.

Dogan je predat Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala u Istanbulu na graničnom prelazu Artvin Sarp.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti

Vukotić je, da podsetimo, ubijen dok se nalazio u automobilu sa vozačem, nevenčanom suprugom Mašom M. i detetom. Na motoru su, prema navodima optužnice, prišli Emircan Š. i Jakup D, od kojih je prvi ubio Vukotića, a drugi upravljao vozilom.

 

 

Optužnicom je obuhvaćeno 16 osoba među kojima su i okrivljeni visokopozicionirani pripadnici "kavačkog klana" Radoje Živković Žuti, Milan Vujotić i Zdravko Perunović, kao i turski državljani. Oni se terete za ubistvo, kao i stvaranje i članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Živković, Perunović i Vujotić negirali su da su učestvovali u organizaciji ubistva Vukotića, naglašavajući i da su navodi iz optužnice iskonstruisani.

Likvidacija Jovana Vukotića, kako se navodi u optužnici, plaćena je 1,5 miliona evra.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike