Beguncu iz BiH žena bila maska: Evo odakle je plaćeni ubica doleteo u Beograd

14.08.2023

13:11

0

Autor: 24sedam

Begunac iz BiH doleteo iz Italije da ubije Luku Bojovića

Beguncu iz BiH žena bila maska: Evo odakle je plaćeni ubica doleteo u Beograd
Damir Mehić - Copyright MUP BiH

Damir Mehić (47) zvani Bibi koji je u subotu uhapšen na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, u Srbiju je doputovao iz Italije.

Mehić je, kako se sumnja policajcima na aerodromu pokazao falsifikovana dokumenta, čime je učinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja.

- Proverom je utvrđeno da se radi o Mehiću za kojim je Bosna i Hercegovina raspisala poternicu zbog presude za krivično delo ubistvo počinjeno u Tuzli. Osuđen je na 17 godina i pet meseci zatvora, a od 2020. je bio u bekstvu - navode sagovornici iz istrage.

Mehić u Srbiju ušao u društvu supruge.

Pokazao je falsifikovani pasoš Srbije, ali su policajci primetili da nešto nije u redu i ubrzo utvridli da je čovek na slici zapravo jedan od najtraženijih begunaca iz susedne države. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje.

Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle. Ubistvo je, bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.

NAkon ubistva, Mehić se dao u bekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova. Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu.

Beogradski mediji preneli su da se posle hapšenja Mehića na beogradskom aerodromu, proveravaju operativna saznanja, da je u Srbiju doputovao kako bi ubio Luku Bojovića. Bojović se u Srbiju vratio 30. novembra 2022. kada je posle odležanih 10 godina zbog nezakonitog držanja oružja pušten iz zatvora u Španiji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike