Pao gej ljubavni trougao: Troje mrtvih u Novom Beogradu i na Palama

09.08.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Krvavi niz spletki, ljubomore, pohlepe, odneo je tri života u ljubavnom trouglu između Novog Beograda i Pala

Pao gej ljubavni trougao: Troje mrtvih u Novom Beogradu i na Palama
Copyright Profimedia

Miroslav Arsenović (40), građevinski inženjer iz Beograda, radnik u Direkciji za imovinsko-pravne, opšte i zajedničke poslove Ministarstva inostranih poslova tadašnje Srbije i Crne Gore, pronađen je mrtav 7. avgusta 2005. godine u svom stanu u Ulici Jurija Gagarina 239, u Bloku 45.

Njegovo telo bilo je umotano u čaršav i položeno na krevet spavaće sobe, a leš su otkrili članovi porodice koji su oko 20.30 provalili u stan jer Arsenović nekoliko dana nije odgovarao na pozive niti je bio kod majke na ručku.

Miran, povučen, neženja

U stanu broj 27 nije bilo premetačine, a vrata nisu bila obijena, pa je malo verovatno da je motiv ubistva pljačka. Pretpostavlja se da je žrtva poznavala ubicu i da ga je pustila u stan.

Slučaj je bio obavijen velom misterije. Arsenović nije imao mrlju u životu. Nije bio oženjen, u ulazu ga je retko ko poznavao. U zgradi su tvrdili da je bio miran, povučen i da se tu doselio godinu i po ranije. Porodica je tvrdila da je bio jedan od onih ljudi s kojima se kućna poseta obavezno dogovori telefonom. 

Amir Hamzagic/ATAImages Tanjug/Printscreen
 

A onda - bum! Isplivala je njegova tajna strana života. Dve nedelje po otkrivanju zločina uhapšen je Dalibor Furtula, tada mladić od 27 godina. 

- Sarajlija, koji neprijavljeno živi u Beogradu, i Arsenović bili su u homoseksualnoj vezi. Veče pre ubistva posvađali su se, da bi potom, zbog konflikta, Furtula predmetom od debelog stakla više puta udario Arsenovića u glavu, nanevši mu smrtonosne povrede. Posle toga Furtula je uzeo tri žrtvina mobilna telefona i pobegao iz stana - saopštila je policija.

Oralni seks za 100 evra

Furtula je priznao da je sa Arsenovićem bio u ljubavnoj vezi.

- Upoznao sam ga putem oglasa objavljenog na televiziji "Košava" u kojem je bilo navedeno: "Muškarac oralno zadovoljava muškarca, uz novčanu nadoknadu." Bio mi je potreban novac, jer sam devojci, sa kojom sam bio u stalnoj vezi, obećao da ću je voditi na more. Okrenuo sam broj telefona iz oglasa. Javio se Miroslav i odmah me je pitao koliko sam težak, visok i kolike mi je dužine polni organ. Prvi put sam pristao na oralni seks za 100 evra. Dolazio sam kod njega u stan još dva puta, ali mi za te usluge nikada nije dao novac. Te noći sam došao po novac, ali mi je on ironično rekao da sam glupi Bosanac i da mi neće platiti - ispričao je Furtula u policiji.

Pred inspektorima je priznao i da je "soba počela da mu se okreće" kada mu je Arsenović opsovao oca koji je poginuo na ratištu. Posle toga se, rekao je, potpuno izgubio.

- Dohvatio sam kristalnu pikslu i nekoliko puta ga njome udario u potiljak - ispričao je u policiji.

Furtula je bio u pritvoru dve i po godine, ali je oslobođen optužbi. Proces je pao jer je tužilac imao samo njegovo prizanje iz policije, za koje je tvrdio da je uzeto pod batinama.

Po dva metka za dve žrtve

I onda se igra nastavlja... Sedam godina kasnije, odnosno 2. oktobra 2011, Furtula se ponovo vraća na stranice crne hronike. Ovoga puta kao žrtva.

Tela Dalibora Furtule (33) i Vladislava Pašalića (36) iz Pala pronađena su u paljanskom selu Miošići, a najverovatnije ih je ubio homoseksualac, ljubomoran zbog njihove veze. Tela je otkrio Furtulin ujak, koji je odmah alarmirao policiju.

Profimedia/Pixabay
 

Zločin je počinjen skraćenom puškom kalibra 7,9 milimetara koja nije pronađena, a žrtve su bile pogođena sa po dva metka.

I opet ista priča. Uhapšen je Svetko Furtula iz Pala, koji na saslušanju u policiji priznaje da je ubio rođaka i Pašalića. Motiv: osveta Daliboru zbog krađe novca i stvari. Gej strane - nema.

Suvo meso, pištolj, 3.000 KM

- Ustanovili smo da je osveta motiv zločina. Ubica je dve godine ranije opljačkan i odneti su mu 3.000 maraka, pištolj i određena količina suvog mesa - naveli su iz policije.

Posle zločina, ubica je otišao kući.

- Svetko Furtula je rekao da je ubio Pašalića kada mu je otvorio vrata kuće u kojoj ih je zatekao, a da je zatim otišao u drugu prostoriju gde je ubio Dalibora. Dalibor je pokušao da dohvati oružje, ali je napadač bio brži i pucao je u njega. Posle toga se vratio do Pašalića i u njega ispalio metak. Zatim se vratio do Dalibora i u njega ispalio još jedan hitac. Osumnjičeni je verovatno nameravao da ubije samo Furtulu i očekivao je da će on otvoriti vrata - rekli su iz policije, i dodali da je ubica pucao iz puške M-48 kalibra 7,9 milimetara, koja je imala skraćenu cev.

Svetko Furtula je oslobođen optužbe za ubistvo samo zato što je okružna tužitelja napravila ogroman propust i nije se tri dana pojavila na uviđaju. Furtula je u policiji priznao zločin neposredno nakon izvršenja, ali je kasnije sve negirao, a izjava je odbačena kao nezakonita jer je uzeta bez prisustva tužioca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike