Sve otkriveno: On je kriv za pad Belivukovog klana i "kavčana"!

03.08.2023

08:00

0

Majka, inače Francuskinja, u avgustu 2020. godine pariskoj policiji prijavili njegov nestanak

Sve otkriveno: On je kriv za pad Belivukovog klana i "kavčana"!
"Skaj" otkrio monstruozne zločine Zvicerovih "kavčana" i klana Veljka Belivuka - Copyright Foto: Profimedia/Tanjug/MUP

Nikola Stanišić, mnogo poznatiji kao sin Radoslava Stanišića, zvanog Raka Dilinger, koga su u avgustu 2020. godine oteli i ubili pripadnici "kavačkog klana", razlog je što su Francuzi "provalili" aplikaciju "Skaj" i tako razotkrili sve monstruozne zločine "kavčana", uključujući i one zloglasne grupe Veljka Belivuka.

Stanišić je francuski državljanin, zbog čega je policija te države, kao i njene tajne službe, krenula u potragu za nestalim mladićem, čija je majka, inače Francuskinja, u avgustu 2020. godine pariskoj policiji prijavila njegov nestanak.

Francu su, kako bi mu ušli u trag, došli do operativnih saznanja o njegovom kretanju, a onda i do aplikacije "Skaj" koju je Stanišić koristio. Kako je otkriven njegov nalog, otvorena je čitava mreža preko koje je francuska policija došla i do "kavačkih vođa", ali i do Veljka Belivuka i čitave komunikacije koju je imao sa svojim klanom.

Njegov sin Nikola Stanišić nije ubijen 1998, kako se do sada mislilo, već u avgustu 2020. godine. On je, navodno, lažirao svoju smrt i skrivao se u inostranstvu. U tome su mu, kako  se priča, pomogli saradnici bliski Željku Ražnatoviću Arkanu, nekadašnjem prijatelju njegovog oca.

Otmicom i ubistvom sina Radoslava Stanišića, zvanog Raka Dilinger, navukli su na sebe sumnju francuske policije koja je „provalila“ u njihove „Skaj“ telefone i tako razotkrila sve monsturozne zločine ovog klana, uključujući i zločine nemilosrdne grupe Veljka Belivuka.

Zvicer lično davao instrukcije

"Kavčani" su, prema navodima tužilaštva Crne Gore, Stanišića oteli 1. avgusta 2020. godine, nakon čega su ga mučili, a potom ubili u noći između 2. i 3. avgusta i njegovo telo zakopali u šumi na Lovćenu. Ubili su ga navodno dok se molio, a njegovi ostaci nisu pronađeni. Radoje Zvicer lično im je davao instrukcije kako da uklone telo i dokaze.

YouTube/Rudar7
Radoslav Stanišić i mesto njegovog ubistva

Za zločin je osumnjičeno 14 "kavčana", a kao organizator označen je Slobodan Kašćelan, njihov vođa. Prema nekim podacima, Nikola je bio blizak "škaljarskom klanu", a ubijen je jer je učestovao u likvidaciji jednog od "kavčana". 

Za ubistvo su optužene vođe "kavčana" Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković. Osim njih, optuženi su i državljani Srbije Nebojša Janković i Radoje Živković Žuti, kao i crnogorski državljani Milan Vujotić, Dragan Kneževic, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković.

Radoslav Stanišić, poznatiji kao Raka Dilinger, važio je za bliskog prijatelja Željka Ražnatovića i učestvovao je u organizovanju Arkanovog spektakularnog bekstva iz švedskog zatvora.

Raka je bio suvlasnik kasina „Randevu“, čije je otvaranje bilo planirano za leto 1997. u hotelu "Maestral" u Miločeru. Međutim, Ubijen je, međutim, u februaru 1997. godine, kada je nepoznati ubica ispalio u njega rafal iz "kalašnjikova“, dok je sa prijateljima izlazio iz hotela „Mogren“ u Budvi.

Ubijen dok se molio

Nikola Stanišić, kako se navodi u optužnici, ubijen je u noći između 2. i 3. avgusta 2020. godine. Za učešće u ubistvu tereti se i Zdravko Perunović koji je uhapšen u Istanbulu zbog učestvovanja u ubistvu vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića.

MUP/Printscreen
Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan

Kako se navodi u optužnici, nekoliko dana pratili su njegovo kretanje dvogledima i kamerama koje je obezbedio Radoje Zvicer, osmatrali njegovu kuću i tražili najpogodnije mesto za otmicu. Kada je 1. avgusta oko 16 sati Stanišić motorom krenuo od kuće putnim pravcem Kotor-Trojica-Vrmac iz zasede su ga presreli, udarili metalnom šipkom po glavi i oborili na zemlju, a potom vezali konopcem i ubacili u BMW. Tokom čitave vožnje do Njeguša, mučili su ga kako bi im dao šifru svog kriptovanog telefona i odao planove rivalskog "škaljaraskog klana".

U jednom momentu došlo je do preokreta i promene plana. Po uputstvu Kašćelana, grupa je Stanišića vratila u mesto Mirač, gde je ubrzo stigao Kašćelan u pratnji Perunovića. Pojačana ekipa nastavila je sa mučenjem Stanišića. Kako se navodi u optužnici, sa Stanišića su skinuli svu odeću a potom pod batinama od njega tražili da im otkrije za koga radi, kao i gde su štekovi i oružje "škaljaraca".

Kaka se sumnja, u noći izmedu 2. i 3. avgusta saopštili su Stanišiću da neće dočekati dan i uslišili molbu žrtve da se pomoli. Upravo u trenutku dok se molio, egzekutori su mu u glavu ispalili više hitaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike