Sud o ocu iz pakla: Evo šta ga čeka jer je ćerku držao zatočenu u Mirijevu

05.07.2023

13:52

1

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 28. jul početak suđenja Urošu Pašajliću osumnjičenom da je ćerku L. P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Sud o ocu iz pakla: Evo šta ga čeka jer je ćerku držao zatočenu u Mirijevu
Uroš Pašajlić i Ivana L. - Copyright Facebook/Facebook/Urosh

Optuženi bi trebalo tada da iznese detaljnu odbranu. Pašajlić je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke. Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. L. tako što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka. U toku istrage tužilaštvo je ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike