Obrt u trovanju: Otac hteo da ubije sina (2) i sebe da bi se osvetio supruzi

05.07.2023

12:26

0

Piroćanac (28) pokušao je da ubije sina (2) sonom kiselinom, a potom i sebe, jer se posvađao sa suprugom!

Obrt u trovanju: Otac hteo da ubije sina (2) i sebe da bi se osvetio supruzi
Ilustracija - Copyright AP Photo/Gero Breloer

Prava drama odigrala se u ponedeljak kasno uveče, a otac je prvo dao mališanu da popije sonu kiselinu, a potom je i sam popio tu tečnost.

- U Opštu bolnicu u Pirotu preksinoć oko ponoći primljeni su muškarac (28) i dvogodišnje dete zbog trovanja kiselinom. Zbog težine povreda, opekotina po licu i usnama, ali i povreda jednjaka i želuca, obojica su sanitetom transporotvana u niški Klinički centar. Muškarac je u teškom stanju, lekari mu se bore za život - potvrdili su za beogradske medije u pirotskoj policiji.

Pokušaj ubistva i samoubistva dogodio u blizini jednog pirotskog naselja, na mestu koje meštani zovu Vašarište, nakon što se otac posvađao sa majkom deteta, odnosno svojom ženom.

Došli u Vašarište

Meštani pričaju da otac zapravo ne živi u tom naselji, ni okolioni.

 

- Na tom mestu koje zovemo Vašarište, skuplja se omladina iz kraja. Sede uveče, druže se i ćaskaju. Tog čoveka sa detetom ne poznajemo, ne stanuje ovde uopšte. Mislimo da je u ponedeljak uveče došao odnekud tu sa sinom - pričaju žitelji ovog dela Pirota i dodaju da se u okolini Vašarišta nalaze samo dve kuće.

- Sumnja se da je prvo dao detetu kiselinu, pa je on popio. Sve se desilo zbog toga što se posvađao sa ženom i zbog poremećenih odnosa u porodici. Čuli smo da ga je ona ostavila, pa je hteo da napravi katastrofu da bi žena patila. Verovatno je hteo da joj se osveti - kaže sagovornik "Kurira" i dodaje da je prava sreća što je mališan ostao živ.

Životno ugrožen

Kako saznaje Kurir, otac je hospitalizovan u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju UKC Niš.

- Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, još uvek je životno ugrožen - kažu iz UKC Niš.

Dete se, takođe, nalazi u Urgentnom centru na pedijatriji, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

- On ima opekotine i promene kože lica i usta, a lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja - dodali su.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike