Sve jeziviji detalji pronalaska devojčice na Zvezdari: Bila zaključana u kupatilu, otac ostavljao kvaku od ulaznih vrata u sandučetu!

28.03.2023

13:47

0

Autor: M. B.

Ivana L. je svog nevenčanog supruga prijavila policiji na Paliluli

Sve jeziviji detalji pronalaska devojčice na Zvezdari: Bila zaključana u kupatilu, otac ostavljao kvaku od ulaznih vrata u sandučetu!
Uroš Pašajlić i Ivana L. - Copyright Facebook/Facebook/Urosh

Uroš Pašajlić (38) za kojim je raspisana potraga zbog sumnje da je godinama držao neuhranjenu i zanemarenu ćerku (8) zatočenu u stanu na Zvezdari, ostavljao je kvaku od ulaznih vrata u svom sandučetu koje je bilo polomljeno.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Mediji prenose različite informacije o tome zašto je Pašajlić ostavljao kvaku u sandučetu. Prema jednim informacijama, bravu je navodno slomio kako bi neko dolazio i ostavljao hranu devojčici, a prema drugim, kako ona ne bi mogla da pobegne.

Policija je u petak, nakon što je Ivana L., nevenčana supruga Uroša Pašajlića prijavila za nasilje kao da drži godinama ćerku zaključanu u stanu na Zvezdari, u stan provalila tako što je lisicama kroz prostor za kvaku pomerila jezičak i otvorila vrata.

Devojčica je bila zaključana u kupatilu posebnim ključem. Stan iz kog su je spasili je pun smeća i iz njega dopire neprijatan miris.

Komšije tvrde da su sinoć oko ponoći Pašajlića videle u ulazu zgrade koja se nalazi prekoputa one u kojoj je držao zatočenu ćerku.

Podsetimo, komšija Pašajlića je za naš portal izjavio da je čuo zapomaganje deteta iz prozora od kupatila, kao i da je tri puta za tri godine prijavljivao Uroša policiji. Naveo je da je policija dolazila po njegovom pozivu, ali da im Uroš ne bi otvarao vrata.

Devojčicu su pregledali lekari u bolnici, a brigu o njoj je preuzelo Prihvatilište za decu.

Zaštitnik građana pokrenuo postupak

Zaštitnik građana, na osnovu objava u medijima da je u beogradskom naselju Mirijevo otac godinama držao svoje dete u izolaciji u stanu u lošim higijenskim uslovima, i da je porodica na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, danas je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa i od Prvog osnovnog suda u Beogradu zatražio informacije i sudske odluke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike