Ubica žene iz Futoga nije jedini koji se ubio iza rešetaka: Marko prerezao grkljan, biznismen se obesio u toaletu!

14.12.2022

19:50

2

Autor: M. B.

Mile Maksimović, Marko Nikolić, Goran Janković, Miodrag Ilić i Miko Brašnjović ubili su se u zatvoru

Ubica žene iz Futoga nije jedini koji se ubio iza rešetaka: Marko prerezao grkljan, biznismen se obesio u toaletu!
Copyright Profimedia Printscreen/Youtube/Silly Telly Facebook

Mile Maksimović, koji je u junu ove godine nožem ubio suprugu Ivanu R. u Futogu, ubio se u zatvoru na Klisi u Novom Sadu. On nije jedini koji je nakon hapšenja digao ruku na sebe iza rešetaka.

Kao i u poslednjem slučaju, samoubistvima pojedinih osumnjičenih počinioca prethodile su porodične tragedije koje su potresle Srbiju - Marko Nikolić, koji je iza rešetaka završio nakon što je ubio svog sina (4) pa bivšu ženu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, Goran Janković ubio je svoju ženu i njene roditelje u Novom Sadu, Miodrag Ilić ubio je svog teču i brata.

Izbo suprugu u dvorištu

Printscreen Facebook
Ubijena Ivana R.

Mile Maksimović ubio se u zatvoru na Klisi u Novom Sadu, u kojem se nalazio zbog sumnje da je u julu ove godine nožem ubio suprugu Ivanu R. u dvorištu porodične kuće u Futogu.

On se ubio žiletom u utorak oko dva sata posle ponoći u kupatilu sobe, dok su drugi zatvorenici spavali, a telo su najverovatnije pronašli stražari. Naneo je sebi povrede brijačem po vratu i nadlakticama.

Mile je iza rešetaka završio zbog sumnje da je ubio suprugu Ivanu 22. jula. 

Podsetimo, komšije bliske porodici su nakon zločina ispričale da su se Mile i Ivana celog kobnog dana svađali, zbog para koje joj je dao, a od kojih je ona sredila kuću. Ubeđen je, rekli su, da je ostalo još para i zahtevao da joj ih vrati. Svađa je bila toliko burna da je policija dolazila tog dana.

Par se tada smirio, međutim svađa se nastavila uveče. Žena je, rekle su komšije, koja je popila sedativ da se smiri, u jednom trenutku je izašla u dvorište zbog vazduha, jer joj nije bilo dobro, a tu priliku iskoristio je MIle koji je izašao za njom i izbo je nasmrt. Kad je došla policija, on je pokušao da se ubije tako što je sebi prerezao vrat, a od tih povreda se oporavio, nakon čega je bio prebačen u zatvor gde je, nakon četiri i po meseca, presudio sebi.

Kako je 24sedam danas objavio, Maksimović je i letos u zatvoru pokušao sebi da oduzme život kašikom.

Zadavio sina, pa izbo bivšu ženu ispred Centra za socijalni rad

Foto: Facebook/Maja Djordjevic
Ubijena Maja Đorđević

Marko Nikolić ubio se u ćeliji krajem 2017. godine, pet meseci nakon počinjenog zločina nakon kog Srbija dugo nije mogla da se oporavi.

Tog kobnog 13. jula iste godine, Nikolić je uzeo sina Mihaila kako bi sa njim proveo malo vremena, a umesto toga ga je odveo na groblje i tu ga zadavio. Potom je njegovo telo doneo do Centra za socijalni rad u Rakovici, gde ga je Maja čekala i pred nju bacio njegovo telo. Zatim je na nju nasrnuo nožem. U pomoć su joj pritekli radnici Centra koje je takođe povredio.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Maja ubodena 27 puta, a posečena još 30 puta.

Zločinu je prethodila brakorazvodna parnica i spor oko roditeljskog prava između Nikolića i Đorđevićeve.

Nikolić se ubio pet meseci kasnije, nekoliko dana pred Novu godinu, u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu. Prerezao je sebi karotidu razbijenim ogledalom u zatvorskoj ćeliji. Zatvorski čuvari su čuli lomljavu posle koje su upali u ćeliju i zatekli krvavu scenu. Nikolić je odmah prebačen u Urgentni centar i bio je kritično, a preminuo je 31. decembra oko 22 sata.

Ubio ženu i njene roditelje

Novosađanin Goran Janković (38), obesio se u zatvorskoj ćeliji, u kojoj je bio zbog optužbi da je ubio svoju ženu Mirjanu (32), i njene roditelje, majku Nadu (57) i oca Branislava Pajića (57), u njihovoj porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep.

Mediji su ranije pisali da se trostruko ubistvo dogodilo 24. maja 2019. godine,  u ranim jutarnjim časovima u porodičnoj kući u koju se Mirjana sklonila sa sinovima starim tri i deset godina od nasilnog muža kome je bio zabranjen prilazak i komuniciranje sa njom zbog nasilja u porodici.

Kobnog dana Janković je ušao u kuću Mirjaninih roditelja i po sopstvenom priznanju, prvo ubio njih, a potom svoju suprugu. Zločin je počinio pred sinovima, kojima je, pre nego što je napustio mesto zločina, zapretio da nikome ne smeju da kažu da je bio u kući, a onda je pobegao. Nakon tri dana uhapšen je na jednom brodu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, na kojem se skrivao.

Na saslušanju je, bez trunke kajanja, ispričao je da mu je nakon noći provedene u kafani "nešto kvrcnulo u glavi" zbog čega je rešio da se osveti ženi jer ga je prijavila za nasilje.

- Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam tukao i davio. Sav sam bes iskalio na njoj - pričao je hladnokrvno tada Janković i dodao je da ga je na ubistvo naveo bes koji je osećao zbog toga što ga je supruga Mirjana prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mu je određena zabrana prilaska, preneli su mediji.

Goran je presudio sebi u zatvorskoj ćeliji  u februaru naredne godine.

Ubio teču i brata

Pixabay
 

Miodrag Ilić (40), koji je bio na psihijatrijskoj meri lečenja zbog ubistva svog teče Zorana Kostića (60) i brata Mirka (35) u Gornjem Milanovcu 2003. godine, obesio se kanapom 14 godina nakon počinjenog zločina, u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Slavoljub Bakalović” u Vršcu.

On se obesio u toaletu bolnice 28. oktobra 2017. godine, a njegovo beživotno telo pronašli su zaposleni ove ustanove.

Tog 8. septembra 2003. godine oko 17 sati, Ilić je pozvonio na vrata kuće Zorana i Mirka Kostića u Takovskoj ulici u centru Gornjeg Milanovca. Mirko je otvorio vrata, a Ilić je u njega ispalio tri hica, a potom otrčao do bifea koji je udaljen osamdesetak metra od kuće Kostića. Na terasi bifea, Zoran Kostić je sa prijateljem igrao karte. Ilić mu je prišao i s leđa u njega ispalio nekoliko hitaca. Posle drugog ubistva, Ilić je otišao u zgradu policije i predao se, pisali su mediji.

Mediji su ranije pisali da je Ilić duže vreme pre ubistva bio u nervnom rastrojstvu i mislio je da će posle zločina "postati veliki", a da je "veliki" je rekao policiji nakon hapšenja.

Miko Brašnjović

Biznismen Miko Brašnjović, koji je bio jedan od osumnjičenih u slučaju poznatom kao "stečajna mafija", obesio se u svojoj ćeliji u Centralnom zatvoru 30. juna 2006. godine. Brašnjović se obesio užetom ispletenim od posteljine o re­šet­ke pro­zo­ra, za koje se sumnja da je pripremio tokom prethodne noći. Pro­na­šli su ga ci­me­ri iz so­be u elit­nom de­lu CZ - "Ha­jat".

Mediji su pisali da je tog jutra Brašnjović bio na šetnji sa ostalim zatvorenicima, a u jednom trenutku se požalio da ga boli stomak i vratio se u ćeliju. Čuvari su hteli da ga odvedu kod lekara, ali je on to odbijao i rekao da ga ostave da odmara. Deset minuta kasnije, kada su čuvari doveli ostale zatvorenike, pronađen je mrtav.

U aprilu te godine uhapšen je zajedno sa još nekim biznismenima, sudijama trgovinskog suda i advokatima koji se sumnjiče da su članovi stečajne mafije,a među pritvorenima bio je i njegov brat Milinko, preneli su tada mediji.

Apelacioni sudu u Beogradu je u julu 2018. godine oslobodio od optužbi sve optužene u ovom slučaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike