Treći put odloženo pripremno ročište Darku Šariću: Sutra ponovo u sudnici Specijalnog suda

06.03.2023

15:50

0

Autor: Mi. S.

Jedan od okrivljenih, advokat Dejan Lazarević, danas je suđenje došao iz kućnog pritvora sa nanogvicom

Treći put odloženo pripremno ročište Darku Šariću: Sutra ponovo u sudnici Specijalnog suda
Darko Šarić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pripremno ročište pred početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, optuženoj za više krivičnih dela, danas je u Specijalnom sudu odloženo za sutra i to zbog izostanka jednog od Šarićevih branilaca. To je već treći put da se pripremno ročište odlaže iz istog razloga.

Jedan od okrivljenih, advokat Dejan Lazarević, danas je suđenje došao iz kućnog pritvora pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u 17. februara i odredio mu kućni uz elektronski nadzor.

Sa slobode se brane i Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković. Pored Šarića i Lazarevića još 13 osoba obuhvaćeno je optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Posle pripremnog ročišta na kome će se optuženi izjasniti o krivici,sud će zakazati početak glavnog pretresa, kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni će biti u prilici detaljno da iznesu svoju odbranu. Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić koji se tereti da je skovao plan da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina. Oni su, prema navodima optužnice, prvo pokušali da diskredituju Joksovića kao svedoka saradnika, a kad to nisu uspeli, skovan je plan da se on ubije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike