Presedan u predmetu protiv Darka Šarića: I tužilaštvo i odbrana traže izuzeće novog sudije iz istog razloga!

29.05.2023

18:20

0

Autor: Mi. S.

Podnet zahtev za izuzeće novog predsednika veća Siniše Petrovića, jer je bio već u tom predmetu kao sudija za prethodni postupak

Presedan u predmetu protiv Darka Šarića: I tužilaštvo i odbrana traže izuzeće novog sudije iz istog razloga!
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tužilac za organizovani kriminal i branioci Darka Šarića, kako 24sedam nezvanično saznaje, podneli su predsedniku suda zahtev za izuzeće sudije Siniše Petrovića. Sudija Petrović, da podsetimo, postavljen za novog predsednika veća, jer je sudiji Dejanu Terziću istekao mandat.

U zahtevu se, kako saznajemo, kao razlog navodi to što je sudija Petrović postupao već u tom predmetu kao sudija za prethodni postupak. O zahtevu za izuzeće odlučiće predsednik suda, a interesantno je da su isti zahtev podneli i tužilac i odbrana i to iz istog razloga.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, kako smo već pisali, podiglo je optužnicu protiv Šarića i još 14 optuženih zbog sumnje da su planirali diskreditaciju i pokušaj ubistva svedoka saradnika u drugom postupku protiv Šarića, Nebojše Joksovića, kao i za lažno prijavljivanje, izazivanje opšte opasnosti i druga krivična dela.

Sudija Siniša Petrović, kao sudija je postupao i u predmetima protiv Darka Šarića koji su vođeni za pranje novca i šverc kokaina. Na mesto predsednika veća u trećem postupku, postavljen je umesto sudije Dejana Terzića kome je 1. maja istekao mandat.

Početak suđenja, odnosno nastavak pripremnog ročišta u ovom predmetu, bio je zakazan za 18. i 22. maj ali ga je sudija Petrović, prema nezvaničnim informacijama, odložio zbog činjenice da mu je potrebno vreme da se upozna sa predmetom i da će stranke u postupku obavestiti o novom terminu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike